Liz Hathway Astrologie: Saturnus in Waterman

In mijn vorige blog heb ik aandacht besteed aan de Aries ingress en vanochtend viel het mij op dat ik nauwelijks aandacht aan de Saturnus in Waterman ingress horoscoop heb besteed. Met deze post wil ik dat ‘gemis’ enigzins goed maken.

De ingres van Saturnus in Waterman vond plaats op 22 maart 2020, om 04.58 (MET) en mijns inziens zijn er in de ingress horoscoop een aantal belangrijke thema’s. Het is wel belangrijk om goed stil te staan bij het feit dat Saturnus zich helemaal thuis voelt in Waterman. Het gaat om een ‘diurnal’ planeet in een ‘diurnal’ teken. Saturnus voelt zich zelfs nog meer ’thuis’ in de Waterman dan in de Steenbok.

Saturnus in Steenbok is de eenling en de daarbij horende intens naar binnengerichte energie. Saturnus in Waterman gaat over de groep, de maatschappij, en het samenlevingsverband. Saturnus in Waterman onderstreept en verleent zijn kracht aan de rol van autoriteit en autoriteitsfiguren. Saturnus in Waterman wil o.a. ervoor zorgen dat bepaalde regels en wetten in acht worden genomen, zodat het welzijn van de groep niet in het geding komt. De toenemende individualisering en het feit dat we niet meer zo afhankelijk zijn van wat autoriteiten ons vertellen, heeft een keerzijde: regels en adviezen van experts worden niet meer automatisch gevolgd. Waterman is ook het teken van de individualist. Hoe dan ook, een van de taken van Saturnus in Waterman zal zijn, order op zaken krijgen. Als je denkt dat in 2021 Saturnus drie keer haaks op Uranus komt te staan, dan weet je al bij voorbaat dat het een klus wordt. De genie is uit de fles.

In mijn vlog van deze week, besteed ik aandacht aan Saturnus in Waterman, maar dan wel tegen het achtergrond van Jupiter conjunct Pluto. Het is vaak in tegenspoed of in tijden van crisis, dat de grootste lessen worden geleerd.  Veel mensen voelen zich droevig, gestresseerd, verward, bang, boos en soms ook depressief. Als je denkt dat zowel bij de Saturnus in Waterman ingres, als bij de Nieuwe Maan in Ram op dinsdag alle planeten zich binnen een orb van 120 graden bevinden, dan is dit begrijpelijk. Momenteel wordt twee derde van de hemel door de planeten niet bewoond. De planetaire focus is op dit moment heel nauw in plaats van breed. Hirdoor lijkt het glas gauw half leeg in plaats van half vol. En toch… van Jupiter kunnen we altijd leren. Jupiter conjunct Pluto, kan ons lessen leren over de zelfredzaamheid en kan ons de regie weer in handen geven. Als alles niet buiten ons te vinden is, komt er meer ruimte om naar ons eigen innerlijke leven te kijken.

Deze week op dinsdag is er een Nieuwe Maan in Ram – en die is sextiel Saturnus. Ram kan van het hak op de tak zijn, echter, die Ram energie kan nu door Saturnus in goede banen worden geleid. Op zaterdag staat Venus in Stier driehoek Jupiter en op zondag driehoek Pluto. Venus in Stier houdt van comfort, maar in combinatie met Jupiter/Pluto/Steenbok kunnen we enorm plezier hebben en intens genieten van de kleine dingen. Daarnaast is Jupiter ook een sociaal planeet:  zorgen voor ouderen, iets voor een ander over hebben, of iets voor een ander doen, staan momenteel symbool voor een volwassen en zorgzame samenleving.

Liz Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrols, Qualified Horary Craftswoman. Ik ben nog altijd beschikbaar voor Skype consulten !

P.S. de Pluto/Jupiter workshop gaat niet door. Er is wel op 5 april een webinar. Meer informatie volgt.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Saturnus in Waterman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *