Liz Hathway Astrologie: Jupiter conjunct Pluto met een Mars/Saturnus sausje

Jupiter conjunct Pluto, met een Mars/Saturnus sausje

Het is inmiddels tien uur -’s nachts en ik ben ‘uit’ mijn ritme. Het voelt een beetje gek om een blog zo laat te schrijven. Excuses voor de typo’s 🙂

Mars staat nu net in Waterman – morgen maakt hij de conjunctie met Saturnus. De twee oude malifieken komen bij elkaar. Echter.. Saturnus voelt zich thuis in Waterman .. en ik verwacht dat we minder asociaal gedrag zullen zien. Waterman gaat over de groep – en Mars in Waterman heeft meer oog voor anderen dan Mars in Steenbok. Het is natuurlijk wel zo – dat Mars maakt zich op voor een frontale botsing met Uranus in Stier. Dit heeft wel iets rebels, iets eigenzinnig. Mocht de autoriteiten in deze periode harde maatregelen nemen – dan roept het wel weerstand op.

Op vrijdag komt Venus in Tweeling te staan. Tweeling is een super sociaal teken en naarmate de weken voorbij gaan, wordt de isolatie niet makkelijker – vermoed ik. Experts praten nu al over de ‘coronnials’ dwz een mogelijke ‘baby-boom’ vergelijkbaar met de periode na het einde van WO2. Daarentegen, verwachten andere experts een piek in echtscheidingen. Tweeling is een lucht teken en lucht neemt een soort helikopter view van het leven – en kan de aarde ontstijgen. Aarde is een fantastich element, maar kan toch zijn eigen graf graven. Aarde kan vast komen te zitten in een mentale construct – terwijl lucht altijd de ‘exit’ voor ogen heeft. Het feit dat Venus in beeld is – in een vocale (spraakzame) teken – zou zich letterlijk als ‘vrouwen aan het woord’ kunnen uiten.

Op zaterdag staat Mercurius conjunct met Neptunus – een opzich heel interessant en soms ook heel inspirerende planetaire ontmoeting.  Neptunus in Vissen kan Mercurius naar nog diepere of hogere liggende gebieden brengen. Mercurius conjunct Neptunus kan geïnspireerd zijn (J.F. Kennedy bijv. met radix Merc. conjunct Nept. in Schorpioen in zijn horoscoop) – maar het kan ook een rook gordijn opwerpen ( Vladimir Putin heeft radix Mercurius conjunct Neptunus in Weegschaal). Hoe dan ook charismatisch. Woorden als een soort zalf die pijn kunnen verzachten – of die ons kunnen behoorlijk om de tuin kunnen leiden.

Op zondag staat Jupiter conjunct met Pluto. Dit is de eerste van de drie ontmoetingen dit jaar. Als Pluto transformeert – dan is de conjunctie met Jupiter (die altijd alles opblaast) een soort Pluto op steroiden. De mogelijkheid om te veranderen en te transformere – is groot. Aanstaande zondag, geef ik samen met mijn collega Faye Blake Cossar webinar hierover. Klik hier voor alle informatie over hoe je je voor deze workshop aan kunt melden. Ik heb meer te vertellen over Jupiter/Pluto ook in mijn wekelijkse YouTube film.

Vrienden… let goed op jezelf en anderen. Stay safe. Astro-groet, Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Jupiter conjunct Pluto met een Mars/Saturnus sausje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *