Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Uranus

Ondanks alles – wordt dit een drukke week. Mercurius – planeet van communicatie – komt eindelijk weg uit het sterrenbeeld Vissen! Een feest op zich. Door zijn retrograde periode, is Mercurius in Vissen sinds 3 februari – ruim twee maanden – en dat is best lang. Voordat hij verhuist maakt Mercurius  twee belangrijke aspecten: een sextiel met Pluto op dinsdag, een sextiel met Jupiter op woensdag. Pluto = wat nog niet bewust is = wat onder de radar ligt = wat nog niet zichtbaar is. Jupiter = een stap dichterbij bewustzijn. Echter, Mercurius is vernietigd in Vissen. Vissen is een zgn. ‘mute’ d.w.z. een zwijgzaam teken. Symbolisch gezien? We worden bewust van iets maar zijn nog niet zover dat we kunnen of willen daar iets over kwijt. Binnen houden. Inademen. Stilletjes voor jezelf houden. Echter… op zaterdag komt Mercurius in Ram te staan. Wat een verandering. Mercurius in Ram spreekt zich uit. Hij durft wat te zeggen – durft de mond open te trekken. Een revelation? Zou kunnen. Mercurius maakt op zondag een sextiel met Saturnus wat Mercurius autoriteit verleent. Een lek, of een gerucht zou kunnen … maar dan wel met de belangrijke proviso ‘ dit komt van een hogere autoriteit’  (Pluto dus).

Het is op woensdag Volle Maan in Weegschaal. We moeten ons best doen om oog voor anderen te houden. De Ram is zo enthousiast en zo bezig met zijn eigen plannen dat hij het totaal plaatje uit het oog verliest. Samenwerking is belangrijk. Hoe precair ook – op woensdag is alles – en voor even –  in evenwicht.

Deze week op dinsdag staat ook Mars vierkant op Uranus. Doe dus rustig aan. Pas op met multi-tasking. Voordat je het weet, ligt je mobiel in de wc. Geen grapje hoor ! Deze vierkant is een uitdaging. We willen veel. Uranus / Mars is een soort opgevoerde brommer – die niet verzekerd is 🙂 Dus. Relax. Relax. en nog eens. Relax. Geniet van de lente, en blijf veilig.

Li

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Uranus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *