Astrologieblog: Mercurius in Stier, Venus in Tweeling

Mercurius in Stier, Venus in Tweeling = spelen met woorden.

Als Mercurius vandaag het sterrenbeeld Ram verlaat, komt hij in wederzijdse receptie met Venus te staan. Met andere woorden, Venus in Tweeling staat in het teken van Mercurius, en Mercurius in Stier staat in het teken van Venus. Op allerlei manieren kunnen  Mercurius & Venus met elkaar samenwerken en elkaar steun bieden.  Dit is een hele vindingrijke planetaire combinatie, woorden kunnen verleiden of simpelweg entertainen. In een periode waar vijf van de tien planeten in aarde staan en het element vuur volledig ontbreekt, kunnen we deze ‘grappige’ planetaire combinatie goed gebruiken. Het stelt ons namelijk in staat om de nuance op te zoeken en ook om nieuwe manieren te vinden om onszelf lekker bezig te houden. Op vrijdag staat Mercurius ook conjunct met Uranus – en het is heel belangrijk om in ons denken niet vast te zitten. Creativity is the key to mental health!

De vierkant tussen Mercurius en Saturnus op dinsdag, kan ons met een lastig probleem confronteren. Saturnus bouwt een geestelijke muur op, die nieuwe ideeën en originele oplossingen niet makkelijk doorbreken. Het zoeken naar een weg vooruit wordt niet makkelijk – zeker omdat het om een probleem kan gaan die al langere tijd speelt. Met Saturnus moet eerst vijf examens worden afgelegd, en dat is ontmoedigend. Het gebrek aan vuur speelt een rol: vuur springt in het bres. Het huidige boodschap blijft ‘Veilig spelen’ en niet met lucifers. We moeten vooral voorzichtig zijn.

Maar we komen er wel. Op vrijdag staat Mercurius conjunct Uranus. Uranus wordt een hoger octaaf van Mercurius genoemd. Mercurius vertegenwoordigt de ‘lower mind’ en Uranus de zgn. ‘higer mind’. Hoe dan ook, als deze twee planeten conjunct staan,  kunnen ze elkaar overtreffen in het vinden van creatieve oplossingen voor ingewikkelde problemen. Dus… heb vertrouwen. We komen er wel 🙂

Wil je meer weten over mijn diensten? Skype consulten ? Over de mp3 astrologie opleiding? Kijk hier of stuur mij een email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog: Mercurius in Stier, Venus in Tweeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *