Beltane: 1 Mei

Vandaag is 1 mei – het feest van Beltane – de midpunt tussen de lente equinox en de zomerwende. Beltane – markeert de tijd van het jaar dat de vee weer de polder in gaan. Het woord zelf komt van het Iers en betekent ‘fel vuur’ en is nog altijd een viering dat met vuur verbonden is. Dit komt omdat vuur reinigt en beschermt – en ooit waren vee ons kostbaarste bezit. Beltane is ook een festival dat met vruchtbaarheid te maken heeft, en de meiboom staat hier als symbool voor. Als mensen om de meiboom dansen, wordt het nieuwe leven dat gaat komen gevierd. In de UK – dansen mensen rond de ‘may pole’ – wat je ook als phallic symbool kan zien.

De Zon staat in het sterrenbeeld Stier, een teken dat met vrouwelijke vruchtbaarheid verbonden is: Venus is de heerser van het teken en de Maan staat hier in verhoging. Ik kwam dit leuke website van Terri Windling tegen met allerlei informatie over de mythen en geschiedenis van deze ooit enorm populaire feestdag.

Happy May Day.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *