Liz Hathway Astrologie: Noordknoop in Tweeling; Volle Maan in Schorpioen

De maansknopen zijn de snijpunten van de ecliptica en de maanbaan rondom de aarde en in astrologie, hebben ze zowel een individuele als een collectieve betekenis. Collectief – zouden ze o.a. te maken hebben met de groepziel waartoe men behoort. De knopen as zegt iets over de zeitgeist en geven ook aan waar de zon en maansverduisteringen zullen vallen. Aan de hand van de gemaakte aspecten – krijg je een beeld van hoe die ene ziel zich verhoudt tot de groep waartoe hij/zij in geboren is. Voor mij, heeft de knopen as een element van mysterie, wat niet┬á verwonderlijk is – als je beseft dat het om het ziele leven van de mens gaat. Neem als voorbeelde Anne Frank een meisje met Zon conjunct Mercurius in Tweeling. Verzetsheldin Miep Gies die de onderduikers in het Achterhuis hielp, werd geboren met de Noordknoop in Tweeling conjunct met Pluto opposiet Mars conjunct de Zuidknoop. Miep zorgde er ook voor dat het dagboek van Anne Frank bewaard is gebleven. Toen het ‘dagboek’ voor het eerst gepubliceerd was op 25 juni 1947, stond toen ook de Noorknoop in Tweeling. Ik vind dat de Noordknoop in Tweeling iets te maken heeft met het ontdekken van je eigen authentieke stem, denk aan: David Bowie, Melanie, Sandy Shaw, Patti Smith, Elton John, Liza Minnelli, enz.

Op dinsdag stapt de Noordknoop over van Kreeft naar Tweeling. Mercurius en niet de Maan wordt de nieuwe heerser van de Noordknoop en Mercurius is de planeet van o.a. de handel. In een recente vlog zei ik dat de Noordknoop in Tweeling met een versoepeling van de corona regels en restricties gepaard zou gaan. Op donderdag is het Volle Maan – wat ook een soort maximum afstand symboliseert. Volgende week is de week van de retrogrades. In het weekend staat Saturnus vrijwel stil – hij gaat volgende week maandag retrograde, gevolgd door Venus op woensdag en Jupiter op donderdag. Retrograde – symboliseert ook een gebrek aan motivatie om door te gaan op een bepaalde route. Retrograde is eerder ‘even wachten’, ‘even checken’, ‘zullen we nog eens een keer alles bekijken’ – dan op volle toeren verder gaan. Mercurius momenteel in wederzijdse receptie met Venus – en straks heerser van de Noordknoop – zal veel meer aandacht vragen voor de financieele uitval van het coronavirus.

De economie krijgt een behoorlijke klap. Zo, en geheel onverwachts, zien we een school voorbeeld van hoe Uranus in Stier de financieele wereld en onze financieele zekerheid op zijn kop kan zetten.

In het weekend staat Mercurius in Stier driehoek Pluto en vervolgens ook driehoek Jupiter in Steenbok op zondag. De tijd is rijp om het boerenverstand te gebruiken. Wat is bruikbaar? Wat is praktisch? Op zondag staat de Zon sextiel Neptunus: gebedstijd? borreltijd? Wie het weet mag het zeggen ­čÖé

Ik wens jullie een hele fijne week. De winkel is open. Reading via Skype? De astrologie opleiding loopt goed. Voor informatie aan alle diensten, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

┬ęElizabeth Hathway, MA in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Noordknoop in Tweeling; Volle Maan in Schorpioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *