Saturnus, Venus en Jupiter gaan retrograde… en toen ?

Astrologisch gezien, wordt dit een hele drukke week. Drie planeten beginnen hun retrograde fase: maandag Saturnus, woensdag Venus, en donderdag Jupiter. Als een planeet retrograde loopt, dan wordt de planeet in zijn/haar expressie belemmerd. Er zit een soort rem op. Saturnus retrograde is voorzichting en Jupiter tevens ook. Venus doet momenteel wat zij wil, niets is vanzelfsprekend. Dat deze drie belangrijke planeten retrograde gaan lopen juist in de week dat hier in Nederland de economie weer op gang moet komen, zegt veel. De financieele situatie is onzeker en Saturnus retrograde bereidt zich voor op veranderingen in de eigen portemonnaie, want wie weet wat er straks om de hoek komt kijken ? Jupiter is vernietigd in Steenbok en mist het optimisme van Jupiter in Boogschutter. Ook hier is er een neiging om geld achter te houden in plaats van het uit te geven. Wellicht heb ik die centen straks ergens voor nodig? Venus staat momenteel in Tweeling – en is ook OOB.  OOB – is afgeleid van het engels, en betekent ‘out of bounds’. Een planeet die OOB staat – begeeft zich als het ware buiten de invloedsfeer van de Zon. De Zon (de aarde in feite) begeeft zich nooit verder dan 23 graden 27 Noord of Zuid van de hemelse evenaar. Venus OOB loopt nu boven de  23 graden 27 grens en zodoende ontrekt zij zich aan de autoriteit van de Zon. Venus is momenteel een soort van wild card. Zij is onvoorspelbaar en omdat zij buitengewoon gedrag toont, komen relaties op scherp te staan. Venus is momenteel wel erg wispelturig.

Op dinsdag maakt Mercurius de overstap van conservatieve Stier naar geniale Tweeling. Mercurius in Tweeling, is slim, goed gebekt en indien nodig, kan hij zich snel uit de voeten maken. Agile in het denken. De driehoek met een stationaire Saturnus laat een sober maar tegelijkertijd ook een optimistisch geluid doorklinken. Je vraagt je soms wel af na een gesprek met een Tweeling…. ‘wat zei die nu precies’. Mijn Mercurius in Steebok bewondert die slim gegoochel met woorden.  

Deze week woensdag, maakt Mars ook de overstap van Waterman waar hij bereid is voor zijn soms waanzinnige ideeën te vechten, naar Vissen. Ook hieruit kun je de conclusie trekken dat de economie maar langzaam op gang zal komen. Mars is nml. nu door Jupiter in Steenbok beheerd, en die doet momenteel pas op de plaats.

Ik wens jullie een super fijne week. Op zondag 17 mei geef ik een seminar/talk voor de Cosmic Intelligence Agency. Het gaat over ‘het Waterman tijdperk’ en over de zgn. ‘earth mysteries’. Zijn er hier op aarde voortekenen van iets volkomen nieuws? Mijn antwoord ja. Die voortekens zijn er … en daar ga ik het over hebben. De webinar begint op zondag 17 mei, om 09.30 MET.  Als je kan, doe mee ! Ik hoop later in de week nog een aparte post hierover te maken. Het zou heel fijn zijn als een aantal van mijn lezers mee zouden doen.

Lieve mensen, ik wens jullie een hele fijne en vooral veilige week. Liz

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Saturnus, Venus en Jupiter gaan retrograde… en toen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *