Nieuwe Maan in Tweeling met een Neptunus saus

Als vaste teken, heeft de Zon in Stier een stevig fundament onder de lente gelegd. Op woensdag als de Zon de overstap van Stier naar Tweeling maakt, gaat de lente een nieuwe fase binnen. Tweeling is een beweegelijke teken: alles staat nu in vol bloei, de vogels zijn druk bezig met nesten, de nachtvorst is voorbij. Letterlijk en figuurlijk is alles in beweging. De Zon en Venus zijn momenteel allebei door Mercurius in zijn eigen teken beheerd. Kort door de bocht, Tweeling is soepel van geest, snel van begrip, nieuwsgierige, intelligente, handige – veelzijdig en soms ook oppervlakkig. De Tweeling kan zich makkelijk aanpassen, heeft een ruime blik en is in staat om meerdere ballen in de lucht houden.

Maar deze week schuift de planeet Neptunus naar voren.  Neptunus is de god van de zee, en in astrologie, symboliseert hij o.a. oneindigheid, het onderbewuste, diepe emoties, de massa (in mundaan astrologie), het gevoel overspoeld te worden, deceptie of misleiding, de droom, het actieve imaginatie, de geestes wereld, seances, het spiritualism, enz. enz.  Neptunus kan ook een gevoel van ‘leegheid’ creeëren, of van zinloosheid. Neptunus heeft met zingeving te maken, met het ‘god thought’, met dat eenheidsgevoel, of  met zgn. ‘peak experiences‘, met psychedelic drugs, en verslavingen.

Deze week staat Neptunus vierkant Venus op donderdag, vierkant Mercurius op vrijdag en vierkant de Maan op zondag. Op resultaten en uitkomsten focussen, kan tot grote frustratie leiden.  De dingen gaan nu toch anders dan verwacht. Neptunus kan de boot uit zijn koers doen dwalen.  De Nieuwe Maan op vrijdag in Tweeling – signalleert het begin van het eclips seizoen, de Volle Maan over twee weken, op 5 juni is een maansverduistering. Dit is niet de tijd om tegen de stroom in te gaan zwemmen. Neptunus wil ons laten zien dat we niet altijd alles in eigen handen hebben. Hij leert ons hoe te  drijven, loslaten, of wachten. Tweeling wil alles met ‘mind’ oplossen en de aanvaring met Vissen/Neptunus kan een gevoel van desillusie geven, vooral als iets blijkt heel anders te zijn dan we hadden gedacht.

Communicatie is nu belangrijk. Met Mercurius conjunct een retrograde Venus op vrijdag, kan een gesprek over de liefde, of een dierbare iets of iemand gaan. Spreek het uit.  Je hart luchten – al heb je geen idee hoe de ander daarop gaat reageren. Laat je gevoel door. Tweeling is een denker – Neptunus is hoogsensitief. Hoe leggen we een verbinding tussen deze twee ? Daar ligt de uitdaging, denk ik.

Liz Hathway Astrologer

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Nieuwe Maan in Tweeling met een Neptunus saus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *