Liz Hathway Astrologie: Mercurius in Kreeft …. geef het stokje door !

Deze week op donderdag verlaat Mercurius zijn eigen teken Tweeling en komt hij in Kreeft te staan. Mercurius is niet langer vrij om met allerlei ideeën te spelen, er is een punt gekomen waarin er keuzes moeten worden gemaakt. De hoofdtekens, geven beslissende momenten aan – en als de heerser van de Zon in Tweeling, oefent Mercurius invloed uit op de koers die we gaan varen als de wind straks vanuit een andere richting waait. Mercurius beinvloedt onze manier van denken – en het denken staat veel meer in verbinding met ons eigen gevoelens dan met die van anderen.

We zijn ook in eclips seizoen beland. Over een kleine twee weken, valt de eerste van de zomer eclipsen en eclipsen gooien vaak roet in het eten.  Dit maakt de situatie nog moeilijker in feite, want hoe maken we keuzes als in het collectief alles onzeker is ? Door meer naar ons zelf te luistern misschien? Door ons zelf te ondervragen?  Hoe denk ik hierover? In hoeverre heeft dit echt betrekking op mij ? Word ik en mijn gezin hierdoor benadeeld? Vind ik dit zelf een goede beslissingen ? Enz. enz. Denken als een Kreeft ? Familie, vrienden en wat hoort bij mij staan op de eerste plaats?

Kreeft staat sterk in verbinding met zijn/haar eigen  innerlijke stemmingen, en die beinvloeden de gedachten en het denken.  Het leven wordt veel meer aan het eigen gevoel teruggekoppeld. Deze ontwikkeling zullen we zeker in mijn eigen land, de UK kunnen volgen. In de UK  zien we telkens weer dat top adviseurs zelf niet doen wat ze anderen opdragen. Ik denk dat straks als Mercurius in Kreeft komt te staan, veel meer mensen hun eigen gedachten belangrijk zullen vinden dan het advies van experts. Vanzelfsprekend, zit er dan ook spanning op die Mercurius. Dit zien we aan de aspecten: Op maandag staat Mercurius inconjunct met Pluto op dinsdag inconjunct met Jupiter en als hij in Kreeft komt te staan, staat hij meteen inconjunct op Saturnus. De inconjunct is een aspect van wrijving en irritatie, die aanpassingsvermogen vraagt. Met Mars ook sextiel Uranus deze week – en de Zon nog altijd in Tweeling – is er een behoefte aan meer ruimte. Mercurius in Kreeft is zeer gehecht aan zijn eigen ideeën toch zal enige flexibiliteit hem deze week, goed van pas komen.

Ik wens jullie een hele fijne week.

Elizabeth Hathway, MA, DFAstrolS, Horary Craftswoman (John Frawley school)
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

 

 

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Mercurius in Kreeft …. geef het stokje door !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *