Zon conjunct Venus: Eclips seizoen begint…

Zon conjunct Venus: Eclips seizoen begint

In de week dat Venus conjunct de Zon staat, gaat het culturele en sociale leven in Nederland van het slot af. Venus loopt weliswaar retrograde, maar zij bevindt zich wel in een teken dat sociale verbinding en contact met anderen heel belangrijk vindt. Venus is in zgn. cazimi op woensdag in 14 Tweeling. Een planeet is in cazimi als het 17′ (dat is, zero graden en 17 boog minuten) verwijderd is van de Zon. Op dat moment, is het alsof je een adviseur bent, die in de oor van de Koning kan fluisteren. De planeet in cazimi krijgt “power” en invloed. Het versterkt de desbetreffende planeet aanzienlijk.

De conjuncties van de Zon en Venus – die elke 9.5 maanden plaatsvinden vormen een intrigerende maar ook een heel mooi patroon. De conjuncties vinden momenteel alleen plaats, in de tekens, Ram, Tweeling, Leeuw, eind Weegschaal/begin Schorpioen en Steenbok – en over tijd zie je een patroon in: de conjuncties vormen een vijfpuntige ster of een pentagram. Het pentagram is een oude, voor Christelijk symbool en wordt ook druïdenvoet of druïdenster genoemd. De schoonheid en regelmatigheid van het Zon/Venus cyclus weerspiegelt de traditionele betekenis die astrologen aan Venus toeschrijven, d.w.z. als godin van o.a. de harmonie en de schoonheid. Het is interessant denk ik, om te kijken naar waar deze Zon/Venus conjuncties in je eigen horoscoop valt. Hier begint een belangrijke relatie cyclus die 9.5 maanden duurt – want we zien de figuur van de Zon (mannelijk) en Venus (vrouwelijk) bij elkaar komen. Venus is ook een planeet van rijkdom en invloed. Zij is waar je hart is.

Dit is wel een interessante conjunctie omdat het valt op de dag dat Mars vierkant Venus staat. Het idee van een driehoeksverhouding schiet mij te binnen! Er is spanning op de conjunctie – maar ook passie en intensiteit.

We zitten natuurlijk ook aan het begin van eclips seizoen. De Volle Maan op vrijdag is een maansverduistering – de eerste van de twee maansverduisteringen die we deze zomer gaan meemaken. De tweede is op 5 juli in 13 graden 38 Steenbok. Tussen in – is er een zonsverduistering – op 21 juni – de dag van de zomer zonnewende in zero plus Kreeft. Eclipsen zetten dingen in beweging – en de uitkomst is meestal onvoorspelbaar. Onder maansverduisteringen lopen de emoties hoog op – maar tegelijkertijd is er sprake van kwetsbaarheid en gebrek aan geborgenheid. De eclips staat haaks op Mars – de planeet die op woensdag haaks op Venus stond. Mars conjunct Neptunus is voor de Zon een doorn in het oog. Mars in Vissen is emotioneel, snel te voet, en kan zich goed aan nieuwe omstandigheden aanpassen.

Lieve mensen… wat een complexe planetaire cocktail !

Last but not least ….. De Zon/Venus conjunctie valt in Tweeling – en de heerser Mercurius in Kreeft is momenteel OOB. OOB – is afgeleid van het engels, en betekent ‘out of bounds’. Een planeet die OOB staat – begeeft zich buiten de bereik van de Zon. De Zon (de aarde in feite) gaat zelf nooit verder dan 23 graden 27 Noord of Zuid van de hemelse evenaar. Mercurius loopt nu boven de  23 graden 27 grens en ontrekt zich aan de autoriteit van de Zon.

Ik weet niet waarom, maar de uitspraak van de magier Alistair Crowley schiet mij spontaan te binnen … ‘Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.’ Wellicht goed advies voor deze komende week !

Liz Hathway, MA in ‘Cultural Astronomy and Astrology‘,  is een astroloog met ruim 30 jaar ervaring en veel passie voor het vak. Liz is erkende lid van de beroepsvereniging ASAS. Schroom niet om contact op te nemen voor informatie over mijn diensten: hathway77@hotmail.com

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Zon conjunct Venus: Eclips seizoen begint…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *