Zon vierkant Neptunus & Mars conjunct Neptunus

Zon vierkant Neptunus & Mars conjunct Neptunus

De twee hierbovengenoemde aspecten, waren vorige week vrijdag prominent aanwezig in de lunar eclips horoscoop. Echter, de aspecten waren op dat moment niet helemaal exact – deze week komen deze planeten echt in verbinding met elkaar.

De Zon in Tweeling is vlug van begrip maar soms ook vluchtig. Meerdere ballen in de lucht gooien? Geen probleem. Tweeling is super handig. De planeet die hierbij hoort is Mercurius die momenteel in Kreeft staat. Dit heeft iets dualistisch  – enerzijds is Tweeling een denk teken , intelligent en rationaal- echter op dit moment heeft het denken een emotioneel, gevoelsmatige onderstroom. De Zon is ook de ego, de wil te doen, en symbool van het bewustzijn. Op donderdag staat de Zon vierkant Neptunus. Neptunus is de ‘great unknown’. Het eeuwigheids idee. ‘The god thought’. Neptunus is onbegrensd, diep, mysterieus, krachtig al is dat niet onmiddellijk aan hem te zien. Neptunus is het ‘niet weten’, de verbeeldingskracht, het vermogen om door een kunstwerk, muziek of een gedicht, emotioneel geraakt te worden. Onthecht kunnen zijn. Neptunus is vormloos en heeft geen vaste bestemmingsplan: wellicht het ‘zijn’. Maar de vierkant met de Zon kan lastig zijn. Tweelingen hebben vaak haast en hebben het antwoord gauw op de lippen . Neptunus maakt de boel onoverzichtelijk. Wat is het eind resultaat ‘het verkeerde noot aanslaan’, of een totaal verkeerde reactie geven? Iets in die geest, denk ik. Fijn is het als we ons kunnen laten verrassen, als we kunnen openstaan voor wat ernu vormloos – maar in wording is. Een etiket op plakken ? Het ‘zeker weten’ uitstralen? In eclips seizoen, liever niet. Ons oordeel is niet vlekkeloos en al zou het vlekkeloos zijn, de dingen pakken toch anders uit dan verwacht. Misschien moeten we ervaren hoe het is om aan een bepaalde situatie niets te kunnen doen. Neptunus representeert o.a. dit principe van overgave.

Mars conjunct Neptunus exact op zaterdag, is emotioneel en snel te voet. De voeten horen bij Vissen. Hoe zou deze energie zich kunnen uiten? In het collectief als grote groepen mensen, en een derde weekend vol demonstraties, denk ik. In het meer persoonlijke sfeer, zou de energie zich kunnen uiten in: een prachtige natuur wandeling; door in beweging te komen of je in vervoering te laten brengen;  op blote voeten op muzien te dansen; door aktief op te gaan in iets groter dan jezelf; of door te luisteren naar je eigen verlangens. Gezien het verband tussen Neptunus en roesmiddelen zou het leeg drinken van een fles wijn, ook tot de mogelijkheden behoren. Zelf ga ik naar de Zee – een kort weekend weg met een oude vriendin en onze twee honden. Heerlijk uitwaaien.

Hoe dan ook een week die duidelijk resoneert met de theme’s van de maansverduistering van vorige week. We hebben nog twee eclipsen te gaan en zitten nu pas aan het begin van het seizoen. In deze blog meer info over de maansverduistering,  en deze is ook relevant.

Ik wens jullie een hele fijne week. Schroom niet om te mailen voor informatie over al mijn diensten. Astro-groet van  Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Zon vierkant Neptunus & Mars conjunct Neptunus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *