Zonsverduistering op de Wereld As

De hemelse temperatuur stijgt. Mercurius in Kreeft keert om en zal retrograde lopen tot zondag 12 juli (station direct in 5 graden 30 Kreeft).  Het herkauwen van gedachten ? Zou kunnen. Mercurius in Kreeft is sensitief en nogal emotioneel – en heeft soms de neiging tot melancholie. Dingen die een dierbare gezegd of gedaan heeft, of een situatie uit het verleden, kan om aandacht vragen. Mercurius in Kreeft kan zich zorgen maken over dingen en zeker als ie retrograde loopt, dingen met moeite kunnen loslaten.

Later in de week (zaterdag), staat Mars in Vissen sextiel met Jupiter in Steenbok. Op dit moment is er een sterke samenwerking tussen deze twee planeten. Jupiter is wel retrograde – en de resultaten zijn wellicht niet onmiddellijk zichtbaar maar onze inzet wordt langzaam maar zeker beloond. Dit is een ambitieuze aspect en kan zeker resultaten boeken. Sextielen bieden kansen aan .. kansen waar we ook zelf een rol in spelen. Niks valt uit de hemel of komt zomaar aanwaaien. Kansen maken we ook zelf. Bij het ingres Jupiter in Steenbok – was Mars in Schorpioen. Ik schreef toen over de sextiel: Het is voor die reden, dat ik mijn vlog van deze week de titel: “Jupiter in Steenbok, to the mountain top inch by inch” heb gegeven. Steenbok is een harde werker en met Mars in Schorpioen sextiel Venus, en Mercurius sextiel Pluto in de ingres horoscoop – waar er een wil is, is er ook een weg. Zo veel Steenbok planeten betekent dan ook er moet werk aan de winkel gebeuren. Voor wie een nieuwe struktuur in zijn/haar leven aan wel brengen, is de huidige Steenbok stellium echt een geschenk. Pak Uit !

Wellicht ook leuk om opnieuw Jupiter in Steenbok te lezen? 

We zijn nu volop in eclips seizoen beland. Op zondag is er een zonsverduistering in 0°21″ Kreeft. Symbolisch worden we van de solaar principe afgesneden en het gevoel dringt zich naar voren. Een zonsverduistering is een nieuwe maan PLUS PLUS PLUS. Deze eclips is extra krachtig omdat a) de Maan super sterk staat in haar eigen teken en b) de eclips valt op de zgn. wereld as. Volg je gevoel dus. Astrologen geven speciale betekenis aan de Zon’s ingang tot een van de hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok). Hoofdtekens willen altijd een nieuwe weg inslaan en zijn bereid desnoods dat ook te forceren. Dit zijn de draai momenten, de perioden van de equinoxen en de zonnewendes – periodes waarin de aarde zich aan universele wetten moet houden, of uit haar baan vliegen. De nul graden van de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok zeggen dus iets heel fundamenteels over de dynamische relatie tussen de Zon (bewustzijn) en de Aarde (het lichaam, het kunnen waarnemen, m.a.w. de belichaamde geest): deze graden worden niet voor niets aangeduid als ‘de wereld as’ of ‘axis of the world’.

De uitwerking van een nieuwe maan die ook een zonsverduistering is -duurt langer dan een maand. Het is wel een impuls en signalleert een nieuw begin – waar zien we aan het huis van de horoscoop waarin de eclips valt.

Ik wens jullie een hele fijne week. Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Zonsverduistering op de Wereld As

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *