Liz Hathway Astrologie: Neptunus retrograde.. Vision Quest

Morgen (23 juni) begint de Neptunus retrograde in Vissen. In feite is Neptunus al weken nagenoeg stationair, rondhangend in de 21e graad van het beweegelijke water teken. Heb je zelf planeten tussen 19 en 23 graden van Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen – dan heb je zijn aanwezigheid in je leven zeker gemerkt. Neptunus speelt een cruciale rol in de eclipsen van dit jaar: we zien zijn kop overal opsteken. Hij stond haaks op de eerst eclips van het seizoen, een maansverduistering op 5 juni en zal eveneens haaks staan op de laatste zonsverduistering van het jaar op 14 december in 23°8′ Boogschutter. Reden genoeg om deze Neptunus retrograde periode bloed serieus te nemen.

Neptunus heeft o.a. te maken met verbeeldingskracht, visioenen, het gevoel van één zijn, van alles bij elkaar zonder grens. Het is de energie van de baarmoeder. Neptunus bindt door gevoel: hij raakt ons. Het idee van Utopia d.w.z. een volmaakte wereld van vrede en welvaart – van gelijkheid. Neptunus heeft ook met de opkomst van het socialisme te maken, met het mediumschap, het idee van schoonheid, geloof in het hogere, in een betere wereld enz. enz.. Nu Neptunus in zijn retrograde fase keert – zien we wellicht de andere kant van het medaille: teleurstelling, ontgoocheling, het slachtofferschaps gevoel. Neptunus ontbindt, lekt, brengt spiritueel en geestelijke verwarring, onzekerheid en ook defaitisme. Neptunus is een meester in het bezorgen van een uitzichtloos gevoel. Hoe komen wij uit een staat van impotentie en van niet in je kracht staan? Wat is nodig is een nieuwe bron van inspiratie. Dit kan we vinden in literatuur, muziek, meditatie, wandelen, in contact komen met de natuur, enz.  Neptunus wil ons raken, vervoeren, optillen. Denk eraan, archetypal Neptunus is ziel. Neptunus gaat direct op 30 november – een kleine twee weken voor die eclips. 

De titel van mijn vlog deze week luidt: ‘Neptune retrograde, Mars in Aries, vision quest’. Ik denk inderdaad dat vele van onze opzoek zijn naar een nieuwe bron van inspiratie. We komen uit een vrij lange periode van isolatie en het ‘normale’ leven begint weer vorm te krijgen. Echter…. Ik heb het idee dat er bij veel mensen iets tussen de oren verschoven is. Sommigen vragen zich af: ga ik regelrecht terug naar het ‘oude patroon’ of wil ik eigenlijk iets nieuws ? Dit ‘iets’ nieuws kan allerlei vormen aannemen – zo lang als het ons inspireert. Neptunus is ‘magical and mysterious’. Neptunus is een bron van verbeeldingskracht. Hoe gaan we hiermee om? Hoe is het gesteld met onze eigen Neptunus?

Op zondag, komt Mars in Ram te staan. Dit is geen gewone verblijf van zes weken, maar een zogenaamde ‘long stay’. Mars blijft namelijk zes maanden in Ram vertoeven. Klik hier voor meer informatie over de ‘long stay’ van Mars in Ram. In mijn vlog, praat ik over de VS en ‘the Black Lives Matter’ beweging. Het stof lijkt zich alweer rondom George Floyd te settelen. Wat heeft de beweging bereikt? Met Neptunus sextiel Jupiter in aardse Steenbok, de beweging heeft een leider of leiders nodig die een diplomatieke route naar veranderingen kan laten zien. Mars in Ram – heeft spierkracht. Hij is een warrior, een goede pionier, een durfal. Voorop de parade lopen? Geen punt. In het bres springen? Wanneer? Deze energie is heetgebakkerd, ongeduldig en boos.

Op zondag als Mars in Ram komt te staan – maakt hij vrijwel direct een sextiel met Saturnus retrograde in Waterman. Dit is een belangrijke eerste contact tussen de twee. Vervolgens – als Mars doorloopt en Saturnus terug in Steenbok staat – is het heel andere koek. Door de zomer – met Jupiter/Saturnus/Pluto in Steenbok – haaks op Mars – zullen er vonken vliegen. Dit is zeer sterke spul. Kijk naar welk huizen van je horoscoop de aktie plaatsvindt. Mars ruimt op hier. Het kan echt een situatie zijn van: uit met de oude/ in met het nieuwe. De motor draait – en raakt soms ook overhit.  De mantra is ‘change will come’. het visioen dat komt nog….

© Liz Hathway Astrologer

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Neptunus retrograde.. Vision Quest

  1. Dorien zegt:

    Mevrouw Hathway, dank u wel voor deze waardevolle en ook boeiende lezing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *