Saturnus keert terug naar Steenbok: een glimp van het nieuwe tijdperk ?

Op donderdag, keert Saturnus terug naar Steenbok, waar hij tot het einde van het jaar zal blijven. Saturnus begon zijn reis door Waterman in maart, vlak voor de zgn. ‘lock-down’ – en vrijwel meteen waren er nieuwe regels uitgeschreven. De vanzelfsprekendheid van sommige van onze omgangsvormen, verdween. Sommige dingen zullen definitief verdwijen, zoals de inloop spreekuur bij mijn huisarts bijvoorbeeld: op elkaar in een wachtkamer zitten  ? In de nieuwe realiteit zullen zulke gezondheidsrisico onacceptabel worden. Straks doet de digitale zorg zijn entree…. enz.  Welkom in het nieuwe tijdperk !

Onder de auspiciën van de lange reeks Jupiter/Saturnus conjuncties in aarde (rond 220 jaar) hebben we de materiële wereld doorgrond, maar bevinden ons nu in een overgangs periode.  De 1980 conjunctie van Jupiter/Saturnus in 9⁰29’ Weegschaal kondigde een overgang van element aan. Met de 21 december 2020 Jupiter/Saturnus conjunctie in 0 graden 29’ Waterman wordt de overgang bezegeld. We maken een switch van element mee, van aarde naar lucht. De vorige reeks conjuncties in lucht vielen tussen 15 nov 1186 en 25 jan 1405 – hier meer over in een aparte post. Veel van de veranderingen, die we nu meemaken zullen uiteindelijk positief uitpakken omdat ze mensen meer persoonlijke vrijheid zullen geven. Echter, de snelheid waarmee de wereld om ons heen verandert wekt in het praktijk nogal wat weerstand op. Niet iedereen is er blij mee – en dat kan tot maatschappelijke onrust leiden. De weerstand tegen sommige plannen zal- zeker als Pluto in Waterman komt te staan – steeds luider worden.

Een paar tips voor Saturnus terug in Steenbok: Neem een reality check. Je bent zelf verantwoordelijk voor je zelf. Jupiter/Saturnus/Pluto allemaal terug in Steenbok… dat is een pakket. Dus, hou angst goed in de gaten. Angst is ’the motor of change’… Maar tegelijkertijd wees realistisch en richt je op de dingen die je zelf in eigen handen hebt. Steenbok heeft focus, leg je focus op de dingen die je kan en wil veranderen. Werk stapsgewijs, klein stapjes mag ook, maar blijf op het zelfgekozen pad. Ga niet in het verleden blijven hangen!

Want op dinsdag zien we de tweede van de drie Jupiter/Pluto conjuncties. Als Pluto transformeert – dan is de conjunctie met Jupiter (die altijd alles opblaast) een soort Pluto op steroiden. De mogelijkheid om te veranderen en te transformeren– is nu immanent aanwezig.

In mijn vlog besteed ik ook aandacht aan Mercurius die op woensdag in cazimi staat. Daarnaast staat zowel de Zon als Mercurius sextiel Uranus. Een nieuwe aanpak wordt vereist. Inzicht is nodig. Inzicht in hoe ‘het zelf’, de Zon, situaties benadert. In de kern, gaat het hier over bewustzijn (de Zon). Hoe we met onze eigen gevoelens omgaan (conjunctie in Kreeft), of wij in staat zijn onze eigen emoties te herkennen en toe te laten en niet op anderen te projecteren. Dit is een thema die we ook in het weekend kunnen zien, onder de laatste eclips van dit eclipsseizoen: een maansverduistering in 13°38′ Steenbok. Dit is een volle maan en in die zin, een moment van helderheid. Een volle maan brengt licht – of we blij zijn met wat we nu zien of wat we nu plotsklaps doorhebben – dat is wat anders.

Ik wens jullie een hele fijne week. Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Saturnus keert terug naar Steenbok: een glimp van het nieuwe tijdperk ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *