Mercurius vierkant Mars: Power Words

Met zes planeten in hoofdtekens zijn we zowel individueel als collectief, veel meer ‘doenerig’. Met Mars in zijn eigen teken Ram mogen sportscholen, sauna’s en sekswerkers weer hun beroep uitoefenen. Aktie. Hoofdtekens willen aktie. Vooral Mars in Ram geeft een soort doorbrak energie aan. Durf je grenzen te verleggen. Wees assertief. Nee zeggen. Durf wat ….

Liz Hathway Astrologer

Op woensdag staat Mercurius in Kreeft haaks op Mars in Ram. Woorden hebben de power om ons tot aktie aan te zetten. Woorden kunnen nu ook als wapens worden gebruikt ! Denk ook aan een Twitter storm ! Roddel ! Een ondergedrukte gevoel (Mercurius retrograde in Keeft) komt naar boven en zorgt voor een heftige of een explosieve reactie. Mars steekt aan. In ieder geval een ruzie die deze week begint … kan langer duren dan je lief is want op 27 juli staat Mercurius opnieuw haaks op Mars. Een verhaal of gerucht dat telkens weer de kop opsteekt? Een bittere dispuut of procedure? Terwijl het verstandig is om je grenzen aan te geven … probeer telijkertijd ..  jouw eigen emotionele triggers te herkennen. Triggers hebben te maken met negatieve emoties, past (life) memories, het verleden. Word ook bewust van je eigen negatieve (boze) gedachten.

 

Denk Eraan

Dit eclips seizoen begon met een maansverduistering op 5 juni – op dat moment stond Mercurius in 9° Kreeft. Mercurius is in retrograde stand sinds 18 juni (15° Kreeft). Aanstaande zondag eindigt deze retrograde gang met Mercurius in 6° Kreeft en het duurt tot de volgende, nogal heftige Nieuwe Maan op 20 juli in 29º Kreeft (Zon/Maan opposiet Saturnus/Pluto) – eer Mercurius opnieuw de 9° van Kreeft haalt.

Even over de volgende Nieuwe Maan

Deze nieuwe maan valt opposiet Saturnus en Pluto terwijl Mercurius nog heel duidelijk in beeld is. Het positieve van Mars – is dat hij patronen kan en wil doorbreken. Als we het over Saturnus/Pluto hebben, dan gaat het om bewustzijn. Mijns inziens worden we nu uitgedaagd om vrij te komen van negatieve (denk) patronen uit het verleden. Dit zou een hele positieve uitwerking van Mercurius vierkant Mars kunnen zijn, van dit eclips seizoen, en van de hele retrograde Mercurius periode.

Final Thoughts…

Op zondag staat de Zon driehoek met Neptunus en dit aspekt maakt ons open voor inspiratie, op gevoelsniveau, neemt ons inlevingsvermogen toe: we kunnen voelen wat een ander voelt. Omdat Neptunus momenteel ook in verbinding met Jupiter in Steenbok staat – kunnen we empathie tonen – zonder ons zelf in de ander te verliezen.

©Liz Hathway Astrologer

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Mercurius vierkant Mars: Power Words

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *