Alweer een Nieuwe Maan in Kreeft ?

 

Nog een Nieuwe Maan in Kreeft & Mercurius vk Chiron

Dit jaar, zijn er twee nieuwe manen in het sterrenbeeld Kreeft. Dit is bijzonder. De Maan hoort thuis in dit koesterende, warme en emotionele teken. Koester jij weleens je zelf? In welk huis van jouw horoscoop viel de Nieuwe Maan/ zonsverduistering van 21 juni ? Zaken die toen speelde kunnen zich opnieuw naar voren schuiven.  Op 21 juni was Mercurius retrograde, nu is hij direkt. Daarnaast, al gaat het hier om een Nieuwe Maan en het symbolisch begin van een nieuwe cyclus – feit is, deze Nieuwe Maan valt helemaal aan het einde van Kreeft en is opposiet Jupiter/ Pluto en Saturnus. Deze Nieuwe Maan heeft hierdoor een ‘volwassen’ gevoel. Vrede zien te krijgen met iets dan onvermijdelijk of onafwendbaar is. In een situatie zijn waar je noodgedwongen je grenzen aan moet geven. Pluto/Saturnus/ Steenbok – hebben met ‘het einde’ van iets te maken en de oppositie symboliseert afstand, verschillen, verkoeling, de dood, somberheid, de transitie of een geforceerd nieuw begin. Aan de positieve kant…. Afhankelijk van de situatie, kan het juist fijn zijn als de emoties minder hard binnenkomen. Een proces van loslaten begint en nieuwe aspecten van de persoonlijkheid krijgen hierdoor de ruimte om zich te manifesteren. Dit is de start van een nieuwe cyclus ..dat scherpe randjes heeft.

Dus… Denk goed na en zet je intenties voor de komende maand ! Op woensdag, komt de Zon in Leeuw te staan: Durf iets meer van je Zelf te laten zien.

In mijn vlog besteed ik ook aandacht aan Mercurius in Kreeft vierkant Chiron in Ram. Woorden hebben kracht. Als we de verkeerde woorden gebruiken op het verkeerd moment, kunnen we een ander ontzettend veel pijn doen. Deze pittige vierkant daagt ons uit om de positieve kracht van woorden te erkennen en woorden zo te gebruiken dat we de leed van anderen kan verzachten. Chiron wil ons iets leren, wil ons wijzer laten worden.. Echter.. Spelen en creatief zijn met woorden kan natuurlijk ook. Mercurius en Venus zijn nog altijd in wederzijdse receptie met elkaar.

Op zondag staat de Maan in Weegschaal haaks op Jupiter, Pluto en Saturnus en inconjunct met Neptunus. Weegschaal zoekt altijd naar balans, maar we kunnen overspoeld worden en emoties kunnen ons uit balans brengen. Zorg voor wat rust en harmonie – daar knapt een Weegschaal altijd van op.

Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken en kan je inzicht in je leven geven. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com
Wenst u een consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype te boeken ? Sms: 06-54721123 (korte adviezen kunnen al vanaf euro 55,= incl. btw)

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Alweer een Nieuwe Maan in Kreeft ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *