Jupiter sextiel Neptunus…. Zelfgeloof

Deze week, is op allerlei manieren, uitdagend.  De binnen planeten Zon, Maan, Mercurius, Venus staan in de clinch met de transpersonal planeten, Uranus, Neptunus en Pluto. De harde aspecten van Uranus, Neptunus en Pluto hebben vaak iets ‘onvermijdelijks’ of overrompelend. Het moeten dealen met omstandigheden waar je niet veel controle over hebt. De ‘harde’ aspecten zijn de vierkant, de inconjunct en de oppositie.

small hand work … Liz

Een week overzichtje: Maandag

Venus inconjunct Jupiter = ‘incompatibility’. Deze twee planeten kunnen elkaar niet vinden. Van elkaar houden maar niet bij elkaar passen. Zoiets. Met spirituele en fysieke verwarring als gevolg
Venus vierkant Neptunus – verlangens. Een liefde die verloren dreigt te gaan. Nostalgie. Misleiden of misleid worden. Een niet realistich kijk op een relatie.
Mercurius vierkant Mars: enorme frustratie die zich kan uiten in verbaal geweld. Woorden als wapens. Een scheld brief. Slopende gedachten…. ‘had ik maar ….’

Donderdag – Mercurius opposiet Jupiter: malende gedachten. Piekeren. En met Pluto op de loer … dwang gedachten.

Zaterdag  – Mercurius opposiet Pluto – zie hierboven – maar ook de kans op meer inzicht in de eigen psychologie. Iemand vertelt een waarheid

Zondag – Zon vierkant Uranus (Maan in Steenbok conjunct Saturnus): Hallelujah. Het licht gaat aan. Helderheid. Visie. De realisatie. Een breuk dat gekoppeld gaat met soberheid, of somberheid.

Hoe zit dat nou ? De Zon staat toch in de optimistische Leeuw ? Ja. Maar de reeks planeten in Steenbok gekoppeld met Mars in Ram … tja. Over Mars in Ram gesproken…. Dit artikel van mij (in het engels) verscheen net op de site van de Cosmic Intelligence Agency… 

De Slotsom …

Het is belangrijk het geloof in ons zelf en in onze eigen toekomst, te koesteren. Jupiter sextiel Neptunus op maandag en Mercurius driehoek Neptunus op donderdag – geven ons een glimp op een andere werkelijkheid. “Jupiter in ambitieuze Steenbok en Neptunus in spiritueel zoekend Vissen.  Jupiter is de oude heerser van Vissen, Neptunus is de nieuwe.”  Deze planeten – beide gebonden met het hogere – staan momenteel retrograde – de laatste sextiel valt op 12 oktober. Onze visie, onze droom, en ons idee van hoe de toekomst eruit zou kunnen zien, kan op de proef worden gesteld. In ieder geval… wat vormloos of nog niet concreet is … moet innerlijke wortels schieten. Vandaar de titel van mijn vlog: Keep the Faith. Doen!

Fijne week allemaal… Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Jupiter sextiel Neptunus…. Zelfgeloof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *