De Volle Maan in Waterman, Mercurius opposiet Saturnus .. ‘Yesterday’s Gone’ …

De Volle Maan vandaag zoemt in op de Nieuwe Maan van 20 juli die in 28+ graden Kreeft en in oppositie met Saturnus viel. Saturnus heeft te maken met het einde van iets en het nieuwe begin dat door die huidige Nieuwe Maan gesymboliseerd wordt, komt omdat het oude leven definitief voorbij is (denk aan dood, geboorte, enz.). Het is een geforceerd, een onvermijdelijk of wellicht een verdrietig nieuw begin geweest. Een ander thema van deze maand cyclus – heeft met familie, de familie karma en met het verleden te maken. Waar ligt onze eigen persoonlijke verantwoordelijkheid ?

De Volle Maan in Waterman vandaag, is door Raven Kaldera de vriendschap Maan genoemd. In tegenstelling tot Kreeft, gaat Waterman niet over onze biologische familie – maar over mensen die ons net zo dierbaar kunnen zijn en met wie we lief en leed kunnen delen. Deze Volle Maan staat haaks op Uranus. Een breuk of een verandering in een belangrijke relatie behoort zeker tot de mogelijkheden. Echter.. het zou ook een radicale breuk met het verleden kunnen betekenen. Vlak na de Volle Maan staat Mercurius (nu in dezelfde graad als de Nieuwe Maan in Kreeft op 20 juli) in oppositie met Saturnus. Laten we ons leven bepalen door negatieve gedachten ? We creëren onze eigen realiteit door wat we denken – en de Nieuwe Maan vierkant Uranus – daagt ons uit om nieuwe inzichten en nieuwe ideeën over ons zelf en over anderen – toe te laten. Vanaf woensdag staat Mercurius in Leeuw en die brengt ons dichterbij de kern, de Zon. Inspiratie moet nu – uit ons zelf komen. De Zon staat in toekomst gerichte Leeuw. Wat denk ik nou echt? Waar doe ik mezelf te kort ? Waar vind ik inspiratie in mezelf? Het verleden loslaten.. ‘Yesterday’s Gone’.

Verder deze week..

Op donderdag komt Venus in Kreeft te staan. “Geef me een nest en ik zal het bekleden’ :). Venus in Kreeft wil huis en gezin beschermen. In de komende weken staat Venus haaks op Mars, en opposiet Jupiter, Pluto en Saturnus – diepe affectie moet niet verstikkend worden.  In de komende weken is het belangrijk om niet te aanhankelijk te zijn. Venus in Kreeft is wel gevoelig, vruchtbaar en op groei gericht. Kijk naar de horoscoop huizen waar Venus over heerst en het huis waar zij nu transiteert. Deze gebieden krijgen nu de liefdevolle aandacht van Venus. Plant zaden op deze plekken, geef ze water en kijk hoe ze groeien!!

Ik heb in de afgelopen twee weken, meerdere artikelen gepubliceerd hierbij de links: Mars in Ram (CIA),  Mars in Aries (eigen website), dit artikel gaat over de Stonewall Riots en de ‘gay rights’ beweging, en het verband tussen Mars in Boogschutter ‘long stay’ van Mars in Boogschutter,. Dit artikel, gaat over de drievoudige conjunctie tussen, Jupiter, Saturnus en Pluto. Deze artikelen zijn in het engels. Dit artikel – over Jupiter/Saturnus/Pluto in Steenbok – is in het nederlands.

Ik wens jullie een hele fijne week. Liz Hathway Astrologer

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op De Volle Maan in Waterman, Mercurius opposiet Saturnus .. ‘Yesterday’s Gone’ …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *