Over Zon/Mercurius focal planeten in een JOD en het openen van het hart chakra

Bezien vanuit de standpunt van een nagenoeg stilstaande retrograde Uranus zouden we deze komende week onverwachte ‘dingen’ kunnen verwachten. Vanaf zaterdag, doet Uranus mee met de ploeg andere planeten – Jupiter, Saturnus, Neptunus en Pluto – die momenteel tegen de draad ingaan. Het grillige van Uranus is minder als hij retrograde loopt – maar alsnog…als hij stilstaat is dat een behoorlijke sterke Uranus energie. Lieve mensen… doe gewoon dan doe je al gek genoeg!

Liz Hathway unique gifts

Het is ook een week met veel inconjuncten. Zon inconjunct Jupiter op maandag, Zon inconjunct Neptunus op woensdag, Mercurius inconjunct Jupiter op vrijdag, Zon inconjunct Pluto op zondag en Mercurius inconjunct Pluto op zondag. In totaal vijf inconjuncten !! Een inconjunct bestaat uit twee planeten die vijf tekens uit elkaar staan (150 graden dus). Deze planeten behoren tot verschillende elementen, staan in verschillende kruizen en hebben een verschillende polariteit. De desbetreffende planeten pakken het leven op een eigen manier aan en zien elkaar niet liggen. Ik noem het ’the cosmic itch’ en het roept spanning op. Maar… er is iets meer aan de hand. De Zon en Mercurius worden de focal planeten in een Yod figuur. Een YOD verbindt drie planeten die alle drie in een ander element staan. De focal planeet staat inconjunct twee planeten die met elkaar in sextiel staan (aspect van 60 graden). Aan de basis van deze specifieke YOD is de sextiel tussen Jupiter en Neptunus en om de energie goed door te laten stromen naar de focal planeten – moet de energie van de sextiel goed benut worden. Het aktief en bewust gebruik van Jupiter en Neptunus is essentieel om de disharmonie tussen de punt van de trechter op te heffen. Positief Jupiter/Neptunus eigenschappen zoals o.a. menslievenheid, verbeeldingkracht, creatief bezig zijn, empathie voor anderen – leidt tot het openen van het hart chakra.   Misbruik van de  psychic talenten, overdreven spirituele of materieele ambitie daarentegen, leidt tot zelfzuchtigheid en zelf overschatting.

Verder .. Op donderdag staat Mars vierkant Pluto. Dit is een problematisch aspect dat – zeker in het collectief – met agressie en geweld gepaard kan gaan. Het beheersen van de soms heftige driften kost ook energie. Het inzien dat we keuzes hebben en dat we voor onze keuzes verantwoordelijkheid zijn, kan helpen om de energie in goede banen te leiden. Zodoende is er sprake van ‘empowerment’ want een Mars/Pluto vierkant is machtig! Gezien het feit dat Mercurius  haaks op Mercurius staat (binnen orb tot woensdag avond) is verbale agressie ook een mogelijkheid.. als het ware met woorden een andere kapot willen maken. Gezien in het licht van Uranus stationair – en alle lastige inconjuncten – is het uitermate belangrijk om onze energie bewust te gebruiken. Als we dat kunnen doen … hebben we veel aan de Zon/Mars driehoek op zondag. De energie kan dan stromen en we voelen ons als het ware ‘in controle’ van onze eigen Mars. Deze driehoek gaat gepaard met organisatie talent, ook voor dingen op lange termijn.

Fijne week allemaal. Liefs, Liz 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Over Zon/Mercurius focal planeten in een JOD en het openen van het hart chakra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *