Nieuwe Maan in Leeuw: De gloed van de opkomende ochtend Zon

Het leven is voordurend aan veranderingen onderhevig. In Saturnus/Pluto seizoen, moeten we dit feit voor ogen houden. De ‘hier en nu’ kan soms zo intens beleefd worden dat het lijkt alsof we in een slechte film terecht zijn gekomen  – een film zonder einde die in een bioscoop zonder uitgang draait. De heftige vierkanten die Mars naar Jupiter en Pluto gemaakt heeft, hebben een spoor van (zinloos) geweld en vernielingen achter zich gelaten. In Amsterdam, een aantal vreselijke moorden en meerdere verdrinkingen, hebben een hoop verdriet in de stad achtergelaten. Er is heel veel drama geweest, in Beirut, in Wit Rusland, in de VS noem maar op. De Sabian Symbol voor de Nieuwe Maan in 27 Leeuw op woensdag, verwijst naar de gloed van de opkomende ochtend Zon. Een nieuwe dag breekt aan, met nieuwe kansen. Dat mogen we niet vergeten.

Op maandag staat Mercurius conjunct met de Zon – om vervolgens na de Zon  ’s avonds onder te gaan in plaats van voor de Zon op te komen. Deze ‘wisseling’ van plaats maakt Mercurius eerder reflectief en overnadenkend, dan impuslsief en vooruit stormend. Op donderdag komt Mercurius ook in zijn eigen teken Maagd te staan, waar hij zich van zijn ‘down to earth’, praktisch helpend, nuchter kan laat zien. Vanaf zaterdag, komt ook de Zon in Maagd te staan. Dit betekent dat er straks zes planeten in de aarde tekens staan – en geen planeten (omdat ze zo snel van teken wisselt, laat ik de Maan in deze optelling buiten beschouwing) – in lucht. Waar we dus voor moet opletten is dat we niet vast komen te zitten. Dat we als het ware ‘ons eigen gat graven’. Dat we geen nieuwe mogelijkheden zien… of dat we door onmacht of vermoeidheid onszelf verliezen. Mars maakt zich op voor zijn vierkant met Saturnus … dus de problemen kunnen behoorlijk zijn. We kunnen ons ook zorgen maken over de toekomst, de maatschappij en noem maar op. En toch is alles vergankelijk. Op zijn engels gezegd ‘and this too shall pass’.

Ik wens jullie een hele fijne Leeuw Nieuwe Maan. Dikke hug … Lizx

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Nieuwe Maan in Leeuw: De gloed van de opkomende ochtend Zon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *