Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Saturnus

Mars Vierkant Saturnus

De vierkant exact vandaag tussen Mars en Saturnus  – laat zich al een paar dagen voelen. Dit ruikt een beetje naar ambitie op alle vlakken- gekoppeld aan een bereidheid om tot het uiterste te gaan om het gewenste doel te bereiken. Extra moeite doen ? Over je eigen grens gaan ? Je hoofd stoten ? Mars vierkant Saturnus maakt hardwerkend maar dan met de nadruk op ‘hard’. Er is geen sprake van ‘manna die uit de hemel daalt’. Niets wordt je zomaar in handen gegeven. Dit is succes dat op inspanning gebaseerd is. Dit aspect kan zowel op winst als op verlies duiden. Als je het huiswerk gedaan hebt, ben je geslaagd. Anders niet. In die zin in Saturnus heel eerlijk. Het kan ook op ongelukken duiden – vooral ongelukken die met over-vermoeidheid te maken hebben.

Mars Vierkant Saturnus

Over enkele weken gaat Mars retrograde lopen – en op 29 september notabene de dag dat Saturnus stationair direkt gaat lopen- herhaalt dit vierkant aspect zich weer. De cosmos wil ons echt iets op het hart drukken. Ik denk dat we moeten leren onze energie – Mars -goed in te zetten. Mars in Ram werkt stootsgewijs – en kan veel leren van Saturnus in Steenbok (het teken waar Mars in verhoging staat). Leren werken op een meer gedisciplineerde manier. Leren je grenzen te bewaken en meer assertief te zijn. Saturnus is de ‘ring pass not’. Dus … NEE zeggen. Mars in Ram heeft kracht – maar niet zoals je bij Mars in Schorpioen ziet – de capaciteit lang vol te houden. Mars in Ram je disciplineren. Je moet hem doseren en niet te lang inzetten. Als je deze Mars te hard pusht, stevent hij op een burn-out af. Ik denk dat het nu – meer dan ooit – belangrijk is om naar je doelen te kijken – en daarin heel realistisch te zijn.

Mars kan de Saturnale muur doorbreken… en deze ‘long-stay’ van Mars in eigen teken, is bijzonder interessant. Zowel Mars als Saturnus staan nu heel sterk in eigen teken – en wat het eind resultaat betreft – scheel dat.

In mijn vlog voor deze week … ook aandacht voor Mercurius driehoek Uranus op woensdag en voor de oppositie van Venus op Pluto exact op zondag. Venus is zowel de planeet van relaties – als aanduider van rijkdom en wat het hart begeert. Venus is ons dierbaarst bezit – ons schat. Venus in Kreeft zoekt contact een gevoelsband  – Jupiter/Pluto/Saturnus in Steenbok daarentegen houden Venus onder een koude douche. Steenbok gaat over de plichten, verantwoordelijkheden, de kids opvoeden, e.d. Een oppositie kan letterlijk of figuurlijk op een afstand duiden, of op een verkoeling in de relatie. Maar … zo’n oppositie biedt ook de kans om dingen vanuit een geheel ander perspectief te zien. Kreeft kan te gehecht en over emotioneel zijn – deze oppositie maakt ‘nuchter’ of ‘zakelijk’. En toch blijft deze oppositie alles behalve makkelijk. Pluto is een buiten planeet – en deze oppositie kan ook een ‘uitbarsting’ geven. Een ‘crime of passion’… dit soort dingen. In die zin is Saturnus handig – omdat hij uitzichzelf al als rem kan functioneren. Vooral op zaterdag – als de Maan in Steenbok staat – als ‘sandwich’ filling tussen Jupiter/Pluto/Saturnus (opposiet Venus) is de energie heel gespannen. Nou dit lijkt mij een volmaakte dag voor een begrafenis! Echt. 🙂

Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken en kan je inzicht in je leven geven. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com
Wenst u een consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype te boeken ? Sms: 06-54721123 (korte adviezen kunnen al vanaf euro 55,= incl. btw)

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Liz Hathway Astrologie: Mars vierkant Saturnus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *