Een bijzondere week: Volle Maan in Vissen

Vandaag ben ik nogal laat met mijn wekelijkse blog. Mijn excuses hiervoor.

Op dit moment staat Mercurius in eigen teken Maagd – wat het vermogen geeft om alles op een rij te zetten, orde op zaken te stellen. Dit is een productief, hands-on en geestelijk behoorlijk aktieve Mercurius. Op dinsdag staat Mercurius driehoek met Pluto – wat tot diep inzicht kan leiden – en het geduld en power kan geven om knopen door te hakken. Op donderdag staat Mercurius driehoek Saturnus – wat aan het leven een nieuw struktuur kan geven. Saturnus heeft met de TIJD te maken. Tijd is onze kostbaarste bezit. Hoe besteden we onze tijd? Op vrijdag is Mercurius inconjunct met Mars – en dit maakt vaak prikkelbaar of ongeduldig. Om irritaties en misverstanden te voorkomen, is het belangrijk om te blijven luisteren. Gewoon doorademen en in het gesprek blijven. Het laatste aspect dat Mercurius maakt, is een sextiel met Venus. Spontaan kwam een citaat van de magier Aleister Crowley in mij op…. ‘Love is the Law, Love Under Will’.

Op zaterdag komt Mercurius in Weegschaal te staan -het teken van de diplomaat. Mercurius in Maagd is zowel praktisch als kritisch, Mercurius in Weegschaal daarentegen is bedachtzaam en weloverwogen. Weegschaal wil situaties van verschillende kanten zien, en alle argumenten horen.  Weegschaal is een luchtteken en de uitwisseling van ideeën, het met elkaar overleggen, is belangrijk. Mercurius in Weegschaal kan dingen goed uitstellen en de ontwikkelingen volgen zonder oordeel te geven. Waar gaat het om ? Goed overwogen keuzen maken. Met de verschuiving van Mercurius stellen we andere kern vragen. Welke mogelijkheden zijn er ? Wat is realiseerbaar en ook gewenst? Waar zitten er beperkingen? Over welke middelen beschik ik? Zijn er alternatieve mogelijkheden? Mercurius in Weegschaal weegt dingen af en kan ons helpen om erachter te komen wat wij (en anderen) nodig hebben om verder te komen. Weegschaal is een hoofdteken en daarom in staat om het leven een andere draai te geven.

Op zondag wisselt Venus van teken. Zij verlaat ‘gezellig’, ‘comfy’ ‘cosy’, veilig Kreeft en komt in tamtam makend Leeuw te staan. Venus in Leeuw pakt groot uit en is niet bang om te pronken. Deze Venus laat haarzelf zien en is trots op wat zij bereikt heeft. Venus in dit krachtige vuurteken, geeft ook trots en enorm veel passie voor het leven. ‘Dit ben ik’.

Dit wordt in vele opzichten, een heel bijzondere week. Het is de week van de Volle Maan (op woensdag) in Vissen. Raven Kaldera – noemt deze Volle Maan de healer’s maan. Het heeft o.a. te maken met het onbaatzuchtige geven en laat ons zien hoe we aan anderen kunnen helpen. Het biedt comfort. We kunnen ook een blik vangen van een veel groter geheel. Vissen is een sensitief, mysterieus teken dat aan het transpersonal gebonden is. Het is tevens ook een zeer meditatieve Volle Maan.

Ook op woensdag: Venus opposiet Saturnus. En al zou Saturnus het willen, liefde is niet iets wat verdiend moet worden!! Ons zelf lief hebben is belangrijk …  ‘warts and all’.

Eveneens op woensdag … staat de Zon driehoek Uranus wat inspiratie en de behoefte aan persoonlijke vrijheid geeft. Autoriteit wordt op de proef gesteld. We kunnen tevens ook onze eigen innerlijke autoriteit ondervragen. We zijn nog in Saturnus/Pluto seizoen en sommige dingen mogen we overboord gooien.

Lieve mensen … een FULL ON … week. Daarom raad ik je aan om ook naar mijn vlog te luisteren. Dit is lang niet ALLES 🙂 Ik wens jullie een super week.

© Elizabeth Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley school) .. Voor informatie over consulten stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de ASAS

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Een bijzondere week: Volle Maan in Vissen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *