Mars retrograde in Ram – en de zeven retrograde planeten !

Tot vanavond, dinsdag laat,  staat de Maan in Stier. Gisteren en vandaag hebben we dus kunnen profiteren van een flinke dosis aardse energie – met alle drie de aarde tekens in het spel. Wellicht omdat ik zelf een aarde teken ben – hou ik van deze praktische, hands-on, ruim-op, doortastende energie. Voor mijn gevoel – stroomt het – waardoor ik veel dingen gedaan krijg. Aarde is ook resultaat gericht !

Ik wil ook meeliften met de Zon driehoek Jupiter op woensdag en bewust kiezen om  openhartig te zijn en vertrouwen in mezelf te hebben. Het blijft een lastige tijd, een tijd van beperkingen en beproevingen –Jupiter is immers in Steenbok –  maar als we elkaar ‘joviaal’ kunnen begroeten, maakt het wel een verschil. Jupiter staat ook nagenoeg stil momenteel – omdat hij op zondag direkt gaat lopen. Jupiter komt langzaam maar zeker weer in zijn kracht. Zaken die te maken hebben met de huizen in jouw horoscoop waar Jupiter over heerst (de Boogschutter en Vissen huizen) – of die te maken hebben het huis waar Jupiter momenteel door heen transiteert – komen nu langzaam uit de verf. Het blijft een moeizame Jupiter – in sober Steenbok – maar als Jupiter vooruitloopt hebben we meer motivatie en een ruimere kijk op het leven. Steenbok is ook een heel ambitieuze teken – dus Jupiter direkt kan onze eigen wil versterken. De UK is een Steenbok land – en het valt op dat nu Jupiter op het punt staat om direkt te lopen – keert het hele Brexit debacle terug op de politieke agenda.

Op donderdag gaat Mars retrograde lopen en de komende weken keert hij terug naar de ‘cauldron’ of de grote ketel. Een overzicht:

10 september gaat Mars retrograde lopen
29 september staat Mars vierkant op Saturnus. Enkele uren later gaat Saturnus direkt gaat lopen. Het is alsof Mars, Saturnus een schop onder de kont geeft
4 okt – Pluto stations direkt
9 oktober maakt een nog altijd retrograde Mars een vierkant met Pluto. Denk eraan, Pluto is nog altijd bijna stil – dus dit wordt een heftige vierkant. Pluto is ook de enige van de drie planeten in Steenbok – die nog een derde vierkant met Mars vanuit Ram – krijgt. Jupiter en Saturnus ‘ontsnappen’ en zullen moeten wachten tot Mars in Stier komt te staan (6 januari 2021) eer zij de laatste vierkanten van Mars ontvangen.
19 oktober Mars retrograde vierkant Jupiter
9 november – Mars opposiet Venus
14 november – Mars direkt
15 november – een Nieuwe Maan in Schorpioen
23 december Mars vierkant Pluto

Wat de aspecten betreft – maakt deze retrograde Mars in Ram – heel wat mee. Issues die te maken hebben met boosheid, gebrek aan zelf-discipline of gebrek aan eigen waarde, gevoelens van wrok, kunnen in onze psyche echt gaan sudderen. Het binnenhouden van agressie kan tot psycho-somatische ziektes leiden, denk vooral bij Mars aan hoofdpijn. Mijns inziens zullen we o.a. aan ‘anger management’ moeten doen, want deze energie suddert behoorlijk. In het engels ‘seething resentment, internalized rage, the bubbling cauldron’. Als ik momenteel aan de VS denk, en dan aan de ‘Black Lives Matter’ beweging, lijkt het wel op een gevecht tegen het bierkaai. Dit kan natuurlijk veel boosheid zaaien. Steenbok is ook ‘het systeem’ en in vele opzichten is het systeem aarts conservatief of zo verankerd in een bepaald manier van doen, dat veranderingen teweeg brengen zeer, zeer langzaam gaan en heel veel tijd, energie en inzet kosten. Op het persoonlijke vlak – zullen we veel geduld moeten hebben – met alles. Want Mars in Ram wil voorop de parade lopen, wil snel snel snel – en die Steenbok energie zet hem muurvast. Ik heb elders – op mijn lizhathwayastrologer website iets over deze Mars in Ram  geschreven. ‘On September 9th, Mars turns retrograde in 28°8 Aries and stations direct on 14 November in 15°14 Aries, four days after the US Presidential Election. Mars finally ingresses Taurus on January 6th 2021.

Verder en heel bijzonder, vind ik, is het feit dat er tussen woensdag en zondag – zeven planeten retrograde lopen: Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto – en Chiron en de Noordknoop. Retrograde planeten gaan als het ware tegen ’the natural order’. Zeker in de medische astrologie, werd retrograde als problematisch gezien. In de uurhoek astrologie, minder zo. Als je iets kwijt bent en de planeet die de object symboliseert retrograde loopt, is dit juist een teken dat het object teruggevonden wordt. In de moderne astrologie, worden retrograde planeten dikwijls gezien als een verinnerlijking van de planetaire energie. Je zou kunnen zeggen:

Mars retrograde: hoe ga ik met mijn energie, of met mijn boosheid of frustratie om ? Waar ben ik bang voor ? Durf ik assertief enz. te zijn ? Hoe zou ik mijn energie op een andere manier kunnen inzetten.. ?
Jupiter retrograde: hoe geef ik vorm aan mijn plannen voor de toekomst? Ik heb niet de middelen/de tijd/ de energie om alles te doen … dus wat is het meest praktisch/nuttig? Wat levert mij het meest op?
Saturnus retrograde – tijd om aandacht te besteden aan struktuur – tijdindeling – de praktische vorm van het leven, een herstructurering
Uranus retrograde – leer jouw eigen unieke karakter beter kennen; in de woorden van Oscar Wilde ‘wees jezelf, alle anderen zijn al ingenomen’. Wat is jouw unieke bijdrage aan het leven?
Neptunus retrograde – oog hebben voor je eigen vluchtgedrag. Grote les? ‘Be Here Now ‘
Pluto retrograde – in je eigen diepte kijken – de diepte van de ziel. Niet blij met wat je ziet? Doe er wat aan. Pluto is een hoger octaaf van Mars. Die twee hebben momenteel samen werk te doen.

Chiron loopt retrograde in Ram van 12 juli tot 16 december

In het weekend.. staat de Zon opposiet Neptunus. Ik zie dit als een uitnodiging om te ontspannen. Maagd wil alles op een rij zetten en heeft echt een behoefte om iets voor een ander te doen. Echter met Vissen in beeld – is er een risico dat je over je eigen grenzen heen gaat. Als je jezelf in een ander verliest, of ten onder gaat aan helpen, dan ben je niet goed bezig. Dit is juist heerlijk energie om in de natuur te wandelen. Open te zijn. Te ontvangen. De kunst is om de juiste plek te vinden voor onze visies, dromen en fantasie – en om zowel Zon als Neptunus een geschikte plek te geven.

Dit.. en veel meer in mijn vlog. Ik wens jullie een hele fijne week. Lizx

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Mars retrograde in Ram – en de zeven retrograde planeten !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *