Herfst Equinox: Mercurius vierkant Pluto & Saturnus, opposiet Mars

Eerst even aandacht voor de Mercurius/Pluto vierkant vandaag. Vanochtend in Amsterdam hebben leden van Extinction Rebellion wederom een drukke kruising in de stad geblokkeerd. Kruisingen vallen onder de beheer van de planeet Mercurius – en vandaag staat Mercurius vk Pluto in Steenbok. De blokkades begonnen vorige week vrijdag en de kruisingen die bezet worden – zijn deel van de ZuidAs. De ZuidAs- is vergelijkbaar met de Londense City – dwz hier wordt zaken gedaan en geld verdiend. Ik vind dit een mooi voorbeeld van planetaire synchroniciteit. Mercurius vk Pluto haalt de onderste steen naar boven – en de energie kan confronterend zijn – maar de XR acties zijn vredig.

Dan is er ook een ander Mercurius vk Pluto verhaal. ‘De Poolse tak van ING heeft jarenlang transacties ter waarde van honderden miljoenen euro’s uitgevoerd voor twee Nederlandse bedrijven die crimineel geld wegsluisden uit Rusland.‘ Mercurius heerst over handel – en Pluto gaat over ‘big money’.

Mercurius is tot zondag in het sterrenbeeld Weegschaal. Mercurius is Weegschaal lijkt erg onbeslist. Hij wikt en weegt – en weegt en wikt. Als Mercurius in Schorpioen komt te staan, is de tijd van wikken en wegen voorbij. Schorpioen kan weliswaar zwart/wit in het denken zijn – iets van ‘het zij zo, en niet anders’ – MAAR hij is niet bang om een beslissing te nemen. Mercurius in Schorpioen wordt tevens ook door Mars retrograde in Ram beheerd. Dit maakt hoe dan ook moedig. Het zou kunnen dat je bij jezelf te rade moet gaan. Het idee van conflict bemiddeling schiet mij ook spontaan te binnen. Weegschaal duidt op twee polen – Schorpioen beslist over het leven en dood: ‘wie blijft en wie gaat?’

De weg die Mercurius naar de Schorpioen aflegt, lijkt bezaaid met harde aspecten. Op maandag Mercurius vierkant Pluto, en op dinsdag vierkant Saturnus.

Mercurius vk Saturnus – zeker omdat Mercurius in de exaltatie teken van Weegschaal staat – duidt op een serieuze geest, een ernstige zaak, of ergens een grondig struktuur aanbrengen. Maar het kan net zo goed op geestelijke vermoeidheid duiden. Eindeloze onderhandelingen, door zware leerstof heen worstelen,  enz. Op donderdag staat Mercurius opposiet Mars -wat tot verhitte discussies of ruzies kan leiden. Het heeft ook iets ‘binnenvetterigs’. Weegschaal wil de lieve vrede bewaren, liefst geen ruzie, en wil het netjes houden. Mars in Ram daarentegen is een straat vechter. ‘He goes for the jugular’. Mercurius kan als het ware overvallen worden. Het is zaak om een uitlaatklep te vinden voor eventuele frustratie.

Op dinsdag is het equinox – en de dag en nacht zijn even lang. De Zon in Weegschaal signalleert het begin van de herfst, een tijd van oogsten, opmaken, reflectie. Er is even balans in het universum. In Nederland vindt de equinox plaats 15.30 morgen (dinsdag) middag. Leuk aan de horoscoop is de wederzijdse receptie tussen de Zon in Weegschaal en Venus in Leeuw. Twee laatst genoemde planeten kunnen wat voor elkaar betekenen, zijn bereid waar nodig de ander te helpen. Het is een heel creatieve uitwisseling. Venus is wel de focal planeet in een Yod – met Saturnus sextiel Neptunus als basis. Een Yod is een spanningsaspect waarbij er schijnbare onmogelijke keuzes gemaakt moeten worden. De apex planeet is een soort ontvanger van energie uit de basis (de Saturnus / Neptunus sextiel), die enerzijds enorm prikkelt maar anderzijds mogelijkheden bevat die moeilijk te integreren zijn. De uitdaging voor de apex planeet is dan ook om deze energie te laten samenvloeien / te laten binnenkomen en het een plek te geven. Hoe dan ook, het t kan veel moeite kosten om je droom te actualiseren. Anderen overtuigen van de waarde van je plannen tevens ook.

Dit en meer in mijn wekelijkse vlog. Als je meer over de equinox wil horen.. Kijk op Liz Hathway Astrologer on Facebook, of op de Cosmic Intelligence Agency site op YouTube. Ik heb vorige week deelgenomen aan een engelstalige panel die hier over gaat. De link staat onder de link naar mijn eigen vlog.

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Herfst Equinox: Mercurius vierkant Pluto & Saturnus, opposiet Mars

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *