Saturnus en Pluto lopen vooruit.. en toen ?

We staan aan het begin van een belangrijke week waarin de twee zgn. malifieke planeten direct gaan lopen: Saturnus gaat direkt op dinsdag en Pluto op zondag. Langzaam maar zeker komen deze twee planeten weer op gang en de toekomst begint een meer duidelijke ‘vorm’ te krijgen. Stilstaan is geen optie meer. Bepaalde keuze moeten worden gemaakt. Eveneens op dinsdag, staat Mars (op dit moment retrograde in Ram) – haaks op Saturnus.

Cutting out process

Mars en Saturnus staan in hun eigen tekens – en dit geeft beide planeten veel waardigheid. Maar dit terzijde – deze vierkant is lastig. Mars in Ram is ruw, strijdlustig, assertief en  kan agressief overkomen en de botsing met de strenge wetgeving van Saturnus die vrijwel stilstaat in Steenbok – zal zeker voelbaar zijn. Dit is een prikkelbaar, opvliegend, nogal onredelijke vierkant. Het is ook een ambitieuze vierkant. Duw en trekwerk. Een intimiderend sausje. De hete Mars ontmoet een koude Saturnus. Het dempen of het inslikken van boosheid. Het bewaken van een grens met geweld. Een aanval op de rechterlijke macht. Het idee van straf als middel. Buigen of barsten. Op dinsdag vindt het het eerste debat tussen Donald Trump en Joe Biden plaats. Alle major American tv stations doen live streaming van dit eerste debat. M.a.w. op internet te volgen. In Nederlands is dat 03.00 op woensdag ochtend.

Donderdag is de Volle Maan in Ram… een Volle Maan die mijns inziens nodigt uit om emoties en situaties – ook heftige emoties en vervelende situaties – waar te nemen. De Volle Maan werpt veel licht – en met Mars retro in Ram – krijgen we de tijd om niet in haast te handelen, maar vanuit een positie van zelfinzicht wel overwogen stappen te nemen. Soms is het nuttig om tot tien te tellen. Niet zo zeer een reactie geven eerder een respons. Een reactie is onbewust, en besmet met onderliggende, onbewuste thema’s zoals wraak of beschuldigingen en verwijten aan anderen. Een respons daarentegen is meer verantwoordelijk, en is eerder gericht op het integreren van de eigen boosheid enz. dan het projecteren op anderen. Het is onderzoekend ‘wat is er nu aan de hand?’ Waarom raakt dit mij?

Alles bij elkaar opgeteld, een week van grote betekenis. Dit natuurlijk .. en veel meer .. in mijn wekelijkse vlog.

Last but not least … Graag vraag ik jullie aandacht voor het project van astrologe en collega Henriette Tomassen. Haar boek project kan best wat steun gebruiken. Het is bijna rond … maar wat extra hulp is nu hard nodig. Dig deep en stay safe… Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Saturnus en Pluto lopen vooruit.. en toen ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *