Liz Hathway Astrologie: Mercurius opposiet Uranus, Mars vierkant Pluto

Gisteren kwam er een einde aan een week van betekenis,een week waarin zowel Saturnus als Pluto direkt gingen lopen.  In de VS kreeg het publiek een chaotisch debat voorgeschoteld, soms leek het alsof het creëren van chaos een bewuste strategie van Donald Trump was ! In het weekend, onder een stilstaand Pluto, leek de verwarring in de VS compleet: Trump bleek zelf met het corona virus besmet te zijn. Hoe zal dat uitpakken voor zijn kansen om herkozen te worden?

In Nederland, en tot de ergenis van velen, zijn er nieuwe regels omtrent corona ingevoerd. Er lijkt echt geen einde aan de gekte van 2020 te komen. De sterf cijfers schieten weer omhoog. Oude moordzaken worden onderzocht, Gordon blijkt beroofd te zijn….

Maar …. Hoe ziet deze week eruit ? Een nieuwe week brengt nieuwe kansen en ik ga met woensdag instappen.

Woensdag: Mercurius opposiet Uranus

Mercurius heeft o.a. met communicatie, de handel, korte reizen en met jonge lui te maken. De oppositie is een aspect die zowel spanning oproept als afstand creëert. Mercurius in Schorpioen (een vaste water teken) haalt de onderste steen naar boven – en kan pijnlijke maar ook rake opmerkingen maken. De taal van Mercurius in de Schorpioen kan soms hard aankomen. Uranus in Stier is eveneens in een vaste teken. Je zou dit kunnen vertalen als een moeilijk gesprek. Een druppel kan de emmer doen overlopen. Uranus kan zo maar van het gesprek weglopen. Beiden partijen vinden het moeilijk op andere gedachten te komen. Zo wordt het lastig om tot een compromis te komen.

Vrijdag: Mars vierkant Pluto

Het weekend is doorzeefd met spanning. Mars retrograde in Ram staat haaks op Pluto en dit kan agressie, weerstand, of boosheid oproepen. Mars in Ram is strijdlustige en hij botst met Pluto die nog steeds vrijwel stilstaat. Pluto is de moderne heerser van Schorpioen, Mars de oude heerser. Mars staat ook verhoogd in Steenbok het teken waar Pluto momenteel transiteert. Al is Mars retrograde, zouden we hier alsnog een doorbrak kunnen zien in een situatie die veel te lang stand heeft gehouden. Een vierkant roept wrijving en spanning op – en de energie die door dit proces vrijkomt – moeten we op een goede manier zien te gebruiken. Met Mars retrograde, hebben we wellicht een goede uitlaatklep nodig. Rennen, lopen, stretchen, dansen … kom in beweging. Laat Mars zich uitleven. Wat we niet moeten doen is Mars inslikken en onze boze gedachten laten sudderen. In de week van een Mercurius/Uranus oppositie kan het moeilijk zijn om over je boze gevoelens met een ander te praten, omdat het gesprek onverwachte wendingen kan nemen. Desalniettemin — let op de signalen — en — heb geen hard oordeel over je zelf. Als je spanning of boosheid voelt, kom in aktie. Desnoods met Venus in Maagd – ga jouw hele huis schoonmaken !

Nog even iets over de mogelijke positieve uitwerking van Mercurius/Uranus – Mars/Pluto: we krijgen de kans om negatieve gedachten en gedragspatronen te doorbreken. Nogmaals, het is vooral belangrijk dat we onze boze gevoelens niet inslikken, want die veroorzaakt wrok, verbittering of – met zoveel ‘heavy weights’ in Steenbok – depressiviteit.

Op zondag staat Venus in driehoek met Uranus – en wat relaties betreft is vrijheid, blijheid. Uranus vind ruimte belangrijk. Op dezelfde dag staat de Zon haaks op Jupiter. Wie zijn eigen grenzen kent – kan hier veel profijt aan hebben. Jupiter vergroot het relatie potentieel van de Zon in Weegschaal en het bewustzijn neemt toe. Er is wel een valkuil en die heeft te maken met een opgeblazen ego. Jupiter vk de Zon kan narcistische trekjes tonen en te veel ruimte innemen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee 🙂

Dit en veel meer in mijn wekelijkse YouTube vlog. Ik wens jullie een hele fijne week. Stay safe.. Liz

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Liz Hathway Astrologie: Mercurius opposiet Uranus, Mars vierkant Pluto

 1. Dorien zegt:

  Dank u wel mevrouw Hathway! : – )

 2. Janneke zegt:

  Wauw Liz, great teaching.

 3. Miriam zegt:

  Ben blij met die wekelijkse vooruitzichten omdat 7 dagen vooruit kijken voor mij wel genoeg is. Bedankt, Liz.

 4. elisabeth zegt:

  Dag mevrouw Liz, ik heb mercurius in schorpioen retrogade en uranus in stier (nov ’40). Ik zit al lezend te glimlachen. Liep als jong mens nogal eens plotseling weg uit een gesprek. Ik heb laat leren spreken. Verwacht ik een oneerlijk gesprek dan loop ik niet weg, ik kom nl niet opdagen….. ik geniet deze tijd van uw uitleg heb de site pas ontdekt elisabeth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *