Nieuwe Maan in Weegschaal … het hoogtepunt, de climax, wordt bereikt

Dit is een week bomvol uitdagingen. We naderen het hoogtepunt, de climax van het jaar. Mars in Ram – retrograde – is momenteel het dichts bij de aarde en nog altijd in spanningsaspect met Jupiter, Saturnus en Pluto in Steenbok. Vrijdag’s Nieuwe Maan (zie horoscoop hieronder) valt tegen over die Mars – en staat ook haaks op de ‘grote drie’ in Steenbok die nu ook vooruit bewegen.  Er zit een dynamiek hier, beweging, een grote ‘push’ die met spanning maar ook met focus gepaard gaat. De focus kunnen we goed inzetten. Dit is een heel ambitieuze t-vierkant.

Momenteel zien we de ’tweede golf’ die ook gekoppeld is aan een toenemende weerstand om de ‘corona regels’ op te volgen, daarnaast is er ook een groep mensen die anderen uitschelden als ze geen masker dragen, of te dicht bij komen. Autoriteit staat onder enorme. De maatschappij, wij met z’n allen, staan ook onder druk. Daar buiten regent het ‘complot theorieën’. De boosheid en frustratie is voelbaar. Ik merk het ook in de commentaar onder sommige van mijn Facebook posts. Als je in de VS een astrologisch argument neerzet voor een nederlaag voor Trump – wordt je op een ruwe, gemene en persoonlijke manier aangevallen. Dit ben ik niet gewend. We bereiken nu een climax – wellicht ‘DE’ climax, dat denk ik.

In de dagen voor de nieuwe Maan, komt de Zon in oppositie met Mars – en haaks met Jupiter, Saturnus en Pluto te staan. De grote drie, worden één voor één, de focal planeet in een t-vierkant. De focal planeet in een t-vierkant – wordt een soort trechter, een channel, een uitlaatklep voor de spanning die de oppositie oproept. Een t-vierkant is vergelijkbaar met een drie potige stoel – een beetje wiebelig. Om de energie balans te herstellen kunnen we de lege plek (de ruimte tegenover Ju/Sa/Pl de denkbeeldige ‘vierde poot’ van de stoel) aktiveren. De lege plek in dit geval staat in Kreeft. De uitdaging dus is voor ons in contact te blijven met ons eigen gevoel. Steeds bij jezelf te rade gaan: ‘wat voel ik ?’ (en niet wat DENK IK’; ‘wat roept a) b) c) in mij op?’; ‘waar voel ik dat in mijn lijf, en wat zegt dat gevoel mij’? In je lichaam blijven.

Dat we aandacht aan ons eigen innerlijke leven moeten besteden, word benadrukt door het feit dat Mercurius in Schorpioen op woensdag retrograde gaat lopen. Mars is nu ook retrograde en Mars is de oude heerser van Schorpioen !! Kun je verbinding maken met je eigen gevoel ? The spiritual warrior energy is er. ‘Fight your inner demons, whatever, or wherever they may be’.

In mijn vlog van de week, besteed ik ook aandacht aan de ‘andere stroming’. Die is er. Venus in Maagd staat weliswaar opposiet met Neptunus op zondag – maar zij staat dan ook in driehoek met Jupiter, en daarna in driehoek met Pluto en Saturnus. Jupiter en Neptunus staan sextiel met elkaar op maandag … Het is belangrijk het geloof in ons zelf en in onze eigen toekomst, in de toekomst van ons planeet, te koesteren. T-vierkant Steenbok trio … wat is ons ‘long term’ doel? Er is reden om te juichen … zachtjes … dat wel.

Ik wens jullie een hele fijne week. Stay safe. Liz

P.S. Onderaan … een link naar ’the Second Coming’ by W.B. Yeats

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Nieuwe Maan in Weegschaal … het hoogtepunt, de climax, wordt bereikt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *