Zon in Schorpioen… Venus in Maagd driehoek Jupiter, Pluto en Saturnus

Tot in het weekend staat de Zon in Weegschaal, waar hij door Venus, momenteel vernietigd in Maagd, beheerd is. De Zon in Weegschaal zoekt samenwerking, harmonie, en wil in principe verstandige en goed overwogen keuzes maken. De sfeer verandert op vrijdag als de Zon de overstap naar Schorpioen maakt en de essentie des dingen zichtbaar wordt. Schorpioen is een intens, krachtige teken. De power van de Schorpioen ligt in zijn vermogen om situaties en mensen aan te voelen en vanuit de buik, op een soms primitief of instinctief manier te durven handelen. Schorpioen kan de lieve vrede verstoren, het skelet uit de kast te halen of het familie geheim hardop uitspreken. Schorpioen is niet bang voor het donker, voor de schaduw, of, voor de onzichtbare wereld.

Al gebruikt hij/zij soms een paardemiddel – de ware Schorpioen is een genezer. De oude heerser van Schorpioen, Mars, loopt op dit moment retrograde in Ram – en Mercurius eveneens in Schorpioen, loopt retrograde ook. Omdat onze gedachten en onze energie meer naar binnen dan naar buiten gericht is, kan het op dit moment soms moeilijk zijn om de motivatie te vinden dingen te ondernemen. Maar het is wel een goede tijd om bij de essentie in ons zelf te komen.  We kunnen onszelf ondervragen: ‘Wat wil ik nou echt?’ ‘Als ik geen angst zou hebben, wat zou ik doen?’ ‘Wat is mijn plan voor de toekomst?’ ‘Waar wil ik mijn energie investeren?’ ‘Zit ik hier op de juiste plek en indien niet, wat houdt mij op deze plaats?’ Met anderen woorden… de energie is doortastend en onderzoekend.. en dat kan ons helpen om bij de kern van onze eigen motivatie te komen. Wat motiveert ons nu echt?

Op zondag staat Mercurius in cazimi. Cazimi is dat moment dat een planeet in het hart van de Zon staat.  Een planeet is in cazimi als het 17′ – d.w.z. zero graden en 17 boog minuten- van de Zon verwijderd is en in hetzelfde teken als de Zon staat. Op dat moment, is het alsof de desbetreffende planeet in de oor van de Koning kan fluisteren. De planeet in cazimi krijgt “power” en invloed. Cazimi versterkt de desbetreffende planeet aanzienlijk. Natuurlijk is cazimi van korte duur, en als de planeet uit het hart van de Zon komt, staat hij in eerste instantie meteen weer verbrand en verzwakt. Desalniettemin cazimi zelf, blijft een powerful positie voor een planeet.

Deze week speelt Venus in deugdzame Maagd een grote rol. Venus in Maagd is bescheiden, eervol, en intelligent. Op Maandag staat Venus driehoek Jupiter, op woensdag driehoek Pluto, en op zaterdag driehoek Saturnus. Het is een week van vele kleine overwinningen, van kleine tekens van waardering. Wees zelf een voorbeeld van integer gedrag. De maatschappij (Steenbok, Jupiter en Saturnus in Steenbok) dat zijn WIJ. Kleine stappen in een goede richting nemen. Venus in Maagd is mindful. Opmerkzaam. Af en toe bij de kleine dingen in het leven stilstaan. ‘Be Here Now’.

Dit en veel meer in mijn YouTube vlog. Stay safe en tot volgende week ….. Liz 

© Elizabeth Hathway, Master of Arts in Cultural Astronomy ad Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Zon in Schorpioen… Venus in Maagd driehoek Jupiter, Pluto en Saturnus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *