Volle Maan in Stier conjunct met Uranus

Ik ben nogal laat met dit artikel aangezien maandag bijna voorbij is…Mijn excuses.. Ik ga nu gelijke met woensdag beginnen.

Op woensdag keert retrograde Mercurius terug naar Weegschaal. Wellicht moet er een belangrijke beslissing genomen worden, een beslissing die consequenties zal hebben en ons daardoor zwaar valt. Mercurius in Weegschaal is bedachtzaam en weegt de argument goed tegen elkaar op. We krijgen een persoonlijk of collectief Meester Frank Visser moment. Aanstaande zondag staat die Mercurius vierkant met Saturnus, op 3 november gaat Mercurius direkt en op 6 november staat Mercurius opnieuw in verbinding met Saturnus. Dus … binnen een paar dagen tijd, staat Mercurius twee keer haaks op Saturnus. Dit is een interessante vierkant – omdat Saturnus in Weegschaal verhoogd staat. Met andere woorden, neem de tijd en vervolgens ook de verantwoordelijkheid voor jouw woorden/jouw keuzes/jouw beslissing – als je jouw verantwoordelijkheid neemt, zal je met de consequenties ook vrede hebben. Dat we onder deze retrograde Mercurius aandacht aan ons eigen innerlijke leven moeten besteden, wordt benadrukt.

Kort nadat Mercurius deze belangrijke overstap maakt, komt Venus in haar eigen teken Weegschaal te staan. In mijn YouTube vlog heb ik het ook over de verkiezingen in de VS.  De opkomst wordt hoog – dat is zeker. Ik denk dat Biden het zal winnen – en overtuigend ook. Venus in Weegschaal – komt binnenkort op de midhemel in de Sibly horoscoop van de VS te staan en ik heb zelf het idee dat mensen de grove taal en bullebak gedrag van Donald Trump zat zijn. Amerikanen zijn een trots volk – en het gedrag van Donald Trump is een president onwaardig. Venus in Weegschaal duidt op een leider die beschaafd is en anderen op een fatsoenlijke manier bejegend. Ik heb ook elders op mijn blog hierover geschreven… in het engels… dat wel. Ook op Liz Hathway Astrologer op Facebook – schrijf ik vaker over deze hele belangrijke verkiezingen.

De Volle Maan – een zgn. Blue Moon – valt op zaterdag. Wat is een blue moon? Als de maan twee keer vol is gedurende 1 maand, dan wordt de 2e volle maan een “blue moon” genoemd. Deze Volle Maan staat bijna op de minuut conjunct met Uranus en natuurlijk zowel Maan als Uranus staan opposiet de Zon. Dit geeft een moment van crisis weer, een moment van extreem polarisatie maar ook van inzicht. Het collectief wordt wakker geschud.
Maar … een Volle Maan is ook een moment van volmaakt evenwicht en balans. De twee lichten lijken even groot als elkaar – verstand en gevoel – even belangrijk. De Maan staat verhoogd in Stier en kan aan de diepe emoties van de Schorpioen een stevige basis geven. Tijdens de winter maanden, geeft de Volle Maan licht tijdens de donkere nacht: zij laat ons de weg zien. Schorpioen is van de magie, de mysterie en de diepte. Deze Volle Maan conjunct met Uranus kan alles op zijn kop zetten, of met grote openbaringen gepaard gaan. Echter… de Maan in Stier biedt ons ook een kans om op een onverwachte, ongebruikelijke, of anderszins verassende manier van de Halloween Volle Maan te genieten.

Dit en natuurlijk veel meer in mijn wekelijkse film op YouTube.

Ik wens jullie een top week. Wil je informatie over je eigen horoscoop of wil je meer weten over je eigen relatie? Voor informatie over alle diensten, schroom niet om mij te mailen. Liz Hathway, MA Cultural Astronomy and Astrology, DFAstrolS, Qualified Horary Craftswoman (Frawley School)

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Volle Maan in Stier conjunct met Uranus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *