Mercurius vierkant Saturnus – kan positief zijn

Wordt een duizendpoot !
De week begint met de Maan in Tweeling, met de perfecte energie om de losse eindjes aan elkaar te knopen. Tweeling is veelzijdig en kan met meerdere dingen tegelijke bezig zijn. Tweeling is ook spraakzaam, een babbelaar die van de laatste nieuws en gossip houdt. Mercurius de heerser van de Maan staat momenteel vrijwel stationair in Weegschaal, morgen op de dag van de verkiezingen in de VS, gaat Mercurius direct. Mercurius staat dus vrijwel stationair EN haaks op Saturnus – en dat levert stress en spanning op. Dit eerste vierkant tussen de twee viel op 23 september, de tweede op zondag 1 november en vrijdag aanstaande vindt de laatste ontmoeting plaats.

Mercurius, de zogenaamde boodschapper van de goden, heeft vleugels aan zijn schoenen, en hij wil bewegen. Maar Mercurius zit vast, wij zitten vast. We kunnen de uitwerking van deze vierkant zien, in o.a. de geestelijke en fysieke stress die met de langdurige corona regels gepaard gaan. Hoe langer covid duurt, hoe vervelender het wordt. Veel van onze plannen zijn bevroren en veel mensen worstelen met die bekende Saturnus ziekte, depressie. Mercurius vierkant Saturnus voelt zwaar aan.

Maar, dit aspect heeft ook positieve eigenschappen. We kunnen goed focussen op moeilijke onderwerpen, en de tijd nemen om de juiste aandacht aan iets te besteden. We kunnen zorgvuldige keuzes maken en onze woorden kunnen meer gewicht krijgen: m.a.w. wij worden serieus genomen. Zo kunnen we ook onze eigen negatieve gedachten beter leren kennen, en beter zicht op onze gewoontes en patronen krijgen. Met Mars retrograde, kunnen we ook aktief en structureel aan onze gebreken werken. We zijn in Schorpioen seizoen, de traditionele slacht- en jachtmaand. We kunnen dit vierkant dus goed inzetten – om bepaald energie patronen voor goed te doorbreken.

Zo….. Mercurius straks direct, volgende week op 12 november de laatste van de drie conjuncties tussen Jupiter en Pluto – waarvan achter af gezien de belangrijkste les lijkt te liggen in het idee van ‘Be Here Now’ – het idee dat elk moment belangrijk is. Op 14 november gaat Mars direct lopen. Volop ontwikkelingen – het jaar 2020 bereikt zijn climax.

Hier is mijn wekelijkse vlog. Ik wens jullie een hele goed week. Stay safe. Lizx

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Mercurius vierkant Saturnus – kan positief zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *