Jupiter conjunct Pluto Hoofdstuk III en de Nieuwe Maan in Schorpioen

De cosmic drama is niet voorbij. De grote drie in Steenbok die het nieuws nog altijd domineert – stuwt het verhaal van 2020 voort naar de ontknoping. In deze aflevering .. zien wij op donderdag Jupiter en Pluto voor de derde keer met elkaar conjunct en op zaterdag gaat de planeet van de oorlog en de onrust, van de doorbrak en de ruzie – Mars – eindelijk direct.

Het Huwelijk .. met een knipoog naar Venus opposiet Mars 😉

Voor het eerst sinds 1941, maakte Mars dt jaar een zgn.  lang verblijf in Ram, Sinds zijn eerste vierkant met Jupiter op 4 augustus, heeft Mars meerdere malen haaks op Jupiter, Saturnus en Pluto gestaan, en zodoende heeft hij de energie in het collectief meerdere malen naar het kookpunt gebracht. Mars in Ram is doenerig, de energie moet eruit. En … Hij is nog niet klaar . Op 23 december vindt er een laatste frontale botsing tussen Mars en Pluto plaats. Mocht de problemen met zittende President Trump tegen die tijd niet opgelost zijn, dan zou er best geweldadige confrontaties kunnen plaatsvinden. Jupiter en Saturnus ontsnappen eventjes aan deze dans – deze twee zijn verhuisd, die staan op 21 december conjunct in Waterman.

Desalniettemin, er is ook reden te juichen. Het nieuwe Jupiter/Pluto cyclus gaat nu echt van start – en – het feit dat Mars een dag voor de Nieuwe Maan direct gaat lopen, kan veel betekenen voor ons. Mars is de oude heerser van Schorpioen – en de Nieuwe Maan is in sextiel met Pluto, Jupiter en Saturnus. Er zit zowel wilskracht als daadkracht, hartstocht en focus achter zondag’s Nieuwe Maan. Een Nieuwe Maan heeft altijd met beloftes te maken – het signalleert het begin van iets nieuws. Op dit punt in de cyclus – bijt de slang zich in zijn eigen staart – de Nieuwe Maan is zowel het einde van een cyclus als het begin van een nieuwe. Al gaat water over gevoel en emoties, de Steenbok planeten zorgen ervoor dat we oog hebben voor praktische zaken, en dat we de werkelijkheid niet uit het  oog verliezen.

Deze prachtige Schorpioen Maan – biedt de kans om inzicht in ons eigen gedrag te krijgen. We kunnen een licht opsteken in onze verborgen kelder. Er wordt nieuw leven geblazen in een plan dat lang op ijs heeft gezeten. We komen erachten dat we over veel meer innerlijke bronnen beschikken dan dat we dachten.

Dit en veel meer in mijn YouTube vlog. Stay safe. En een hele fijne week. Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Jupiter conjunct Pluto Hoofdstuk III en de Nieuwe Maan in Schorpioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *