Kickstart de Week: Maan in Booschutter en Mercurius opposiet Uranus

Deze week kan met een kickstart beginnen. Op maandag staat Venus in Weegschaal haaks op Jupiter, terwijl de Maan in vooruitstrevend, veelzijdig, Boogschutter een aktieve rol speelt. Jupiter is direct, Mars in Ram is direct. Wordt wakker!

Small Saturn Shrine

Op dinsdag vindt de laatste van de drie Mercurius/Uranus opposities plaats. Aan de ene kant kan het moeilijk zijn ergens grip op te krijgen maar aan de andere kant waait er een nieuwe, frisse wind. Mercurius gaat o.a. over communicatie en Uranus kan een behoorlijke stoorzender zijn. Denk bijvoorbeeld aan het eerste debat tussen Joe Biden en Donald Trump, waarin Trump de provocateur speelde en lapte de spelregels aan de lars. Denk ook aan Twitter storms, nieuws die ons wellicht schokkeert, enz. Mercurius is in scherpziende Schorpion – Uranus in Stier. Het gaat om vaste tekens.  Probeer op één taak tegelijk vast te houden en daar je onverdeelde aandacht aan te wijden.

Wie probeert teveel dingen tegelijk te doen – raakt de klus kwijt
De Nieuwe Maan in Schorpioen van 15 november – stond in sextiel met Pluto, Jupiter en Saturnus. Aanstaande donderdag is de Zon sextiel met Saturnus. In deze nieuwe maand zouden we  kunnen proberen meer zelf-discipline te ontwikkelen en meer struktuur in ons leven aan te brengen.

Op dinsdag staat Venus in Weegschaal haaks op Jupiter en op donderdag haaks op Saturnus, vervolgens op zaterdag maakt Venus de overstap van Weegschaal naar Schorpioen. Wat relaties betreft, krijg ik een soort ‘kantelmoment’ gevoel. Venus in Weegschaal laat alles in de balans hangen – terwijl SAturnus/Steenbok en Venus/Schorpioen op zoek is naar  committment – een volledige toewijding. Vooral Venus vk Saturnus kan op een teleurstelling wijzen, of een leeg gevoel. Maar gezien de sterke receptie tussen Venus en Saturnus – Saturnus is immers verhoogd in Weegschaal – zou een relatie net zo goed een nieuwe fase kunnen ingaan. Een ding is zeker met Venus in Schorpioen is het ‘alles of niets’.

Op zaterdag maakt de Zon de overstap naar vuurteken Boogschutter. Veel reden voor vreugde is er helaas niet. Jupiter staat momenteel als een ‘sandwich filler’ tussen Pluto en Saturnus in. Dat lekkere kerst gevoel komt best wel laat dit jaar. Maar het komt wel.. beloof ik.

Fijne week … Liz

Wil je meer weten over hoe de planeten je eigen leven beïnvloeden? Hoe zit het momenteel met je eigen relatie? Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, of via Zoom of Skype ? Boek tevoren je afspraak: email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Kickstart de Week: Maan in Booschutter en Mercurius opposiet Uranus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *