Maansverduistering & Neptunus vooruit

De Maan in Vissen conjunct Neptunus ( maandag) en Mercurius driehoek Neptunus (dinsdag) zorgen voor een nogal dromerig begin van de week. We voelen wat een ander voelt en met weinig woorden, lijkt er veel gezegd.  Vissen en Schorpioen zijn allebei water tekens waardoor empathie, hoogsensitiviteit en emoties een belangrijke rol spelen. Water is vaak onbegrensd, daarnaast is Mercurius in Schorpioen een zwijgzaam teken, die zowel  mysterieus, als onduidelijk of ondoorgrondelijk is. Voor de Schorpioen is communicatie een gevoels kwestie, dit zeg ik wel, dit niet.

astrologieblog Facebook group get together

In de week van een maansverduistering kunnen we – als we zuiver op ons emoties vertrouwen – de plank misslaan. Communicatie is belangrijk. Ga er niet van uit omdat jij iets aan je water voelt, dat het echt zo is. Als iemand iets zegt waarvan je bij jezelf denkt, ‘waar slaat dit op?’ .. Ga daar niet zelf al een antwoord invullen. Zoek het uit. Ga toch liever in gesprek. De uitdaging is om in verbinding te blijven zonder onszelf in de ander/ of een situatie te verliezen.

Op donderdag staat de Zon in Boogschutter driehoek met Chiron en op de dag voor de maansverduistering (op 30 november) gaat Neptunus vooruit lopen. Met Jupiter, Saturnus en Pluto nogal altijd in Steenbok, kan het aanvaarden van dit aards bestaan het mogelijk maken om onze verbeelding en visoenen in daden te vertalen.

In de dagen voor de maansverduistering, staan de relationele planeten onder druk. Op vrijdag staat Venus opposiet Uranus en de Maan in Steenbok haaks op Saturnus. Door angst voor het verlies van gevoelsmatige zekerheden, kan het moeilijk zijn om de ander ruimte te geven of zelf ruimte te nemen. Bij jezelf blijven, en spreek je zelf desnoods moed in. Eclipsen leggen de nadruk op iets. Een van de thema’s van deze maansverduistering is communicatie, een ander is vertrouwen.

In mijn vlog deze week, meer aandacht voor de maansverduistering en voor Neptunus direct. Daarnaast vraag ik aandacht voor het astrologie Symposium ‘Brave New World’ georganiseerd door Julija Simas en de Cosmic Intelligence Agency. Erg goede sprekers en beslist niet duur.

Heb een hele fijne week. Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Maansverduistering & Neptunus vooruit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *