Twee grote vuur driehoek … Licht aan het einde van de tunnel

Deze week kan ons enthousiasme enigszins terugkeren. Dit heeft alles te maken met twee grote vuur driehoeken die ons een blik op de toekomst gunnen.

De Zon staat momenteel in vuurteken, Boogschutter. Filosofisch, vooruitstrevend, rusteloos van geest, de Boogschutter is opzoek naar een nieuwe horizon. Op dinsdag komt Mercurius in Boogschutter te staan. De nuance is troef. Het is weliswaar zo dat Jupiter – heerser van Boogschutter – momenteel tussen Pluto en Saturnus klem zit – maar desalniettemin zien we nu wel het licht aan het einde van de tunnel.

Zodra Mercurius in Boogschutter komt te staan – wordt de geest enigszins bevrijd. Vuur gelooft in de toekomst, in wonderen in de eigeninutitie, in wijsheid, vrijheid en blijheid. Gisteren is oud nieuws en vandaag is een stap richting morgen. Vuur heeft visie en is toekomst gericht.

Op vrijdag komt de Maan in vuurteken Leeuw te staan en de eerste grote driehoek wordt gevormd. De Maan staat eerste driehoek Mercurius in Boogschutter en daarna in driehoek men Chiron in Ram. Op zaterdag krijgen we de tweede grote driehoek – met de Maan driehoek Zon en vervolgens  driehoek Mars. Vergeleken met de Jupiter/Pluto of Saturnus/Pluto cycli gaat hier om cycli van kortere duur. De Maan beweegt heel snel. Toch zeggen deze twee grote driehoeken wel iets over de ‘spirit life’ zowel in het collectief als in ons zelf. Vuur is hoopvol.

Hoe ga we deze twee grote driehoeken interpreteren? Kijk waar zij in de eigen horoscoop vallen. Probeer in beweging te komen op deze gebieden – laat de geest uit de fles. Speel met ideeen zonder jezelf ergens aan vast te binden. We zitten nog steeds in het eclips seizoen – zo dit is niet de beste tijd om belangrijke beslissingen te nemen. Het is wel een tijd om met mogelijkheden te spelen, om creatief bezig te zijn. Chiron daagt ons uit om ‘out of the box’ te denken en kan ons doen beseffen dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Mijn eigen ervaring met Chiron is dat hij ons echt kan verrassen.

De Maan in Leeuw is driehoek Mercurius In Boogschutter op vrijdag – dus durf je gevoelens te uiten. De Zon is driehoek met de Maan op zaterdag en op zondag staat Venus in Schorpioen driehoek Neptunus in Vissen. Waar vuur vooruitstrevend is … is water eerder empatisch. Water hecht veel belang aan gevoelens en aan relaties met emotionele diepgang. Leuke combinatie. Veel meer over Venus in Schorpioen in mijn wekelijkse YouTube vlog.

Ik wens jullie een hele fijne week. Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Twee grote vuur driehoek … Licht aan het einde van de tunnel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *