Neptunus vierkant Zon en Mercurius: Rusteloosheid van Geest

Ik heb net voor de tweede keer per sms een alert van de overheid ontvangen. Gewoon een test. Los van het even schrikken – hoefde ik niets te doen. Maar wat is het een afschuwelijk, doordringend geluid! Al mijn haren gingen recht overeind staan. Ik ervaar de waarschuwing ook als een lichte inbreuk op mijn privacy: bij mijn weten heb ik nooit toestemming voor deze alerts gegeven, mijn nummer hier niet voor beschikbaar gesteld. Steeds vaker denk ik aan ‘Big Brother” EEK. Die sms waarschuwing hoort thuis in ‘Room 101’ šŸ™‚ Serieus. Als ik tien minuten naar dit geluid zou moeten luisteren, zou ik al mijn geheimen prijsgeven šŸ™‚

Ik moest ook net denken aan een stuk in het Parool van afgelopen weekeinde, over hoe de AIVD o.a. milieu organisaties infiltreert. Vorig jaar heb ik zelf meegedaan aan een aktie tegen SHELL – gewoon zingen buiten het Concert Gebouw – echt vreedzaam allemaal.Ā  Ik citeer uit het Parool ‘Vorig jaar zomer riepen diverse klimaatactivisten de inlichtingendiensten op te stoppen met hun ā€˜intimiderende bezoekjesā€™ om infiltranten te ronselen. Zij zijn georganiseerd in prodemocratische en vreedzame bewegingen, die een rechtvaardige en duurzame wereld nastreven. ‘

SindsĀ  jan 1984 – toen Neptunus zijn rit door Steenbok begon – is het maatschappij enorm veranderd. Neptunus was net in Steenbok toen Apple de Macintosh computer op de markt zette. Dit werd de eerste ‘mass market’ personal computer ter wereld. Je zou bijna kunnen zeggen ’the rest is history’. De computer, de online virtual wereld, cyberspace – en zelfs de naam ’the web’Ā  is zo Neptuniaans.Ā  Neptunus kan ons zo verleiden, ons doen verdwijnen in de fantasie, een plek doen ontstaan waar de wens in tegenstelling tot de werkelijkheid zegeviert. Echter, het afgelopen jaar is een oefening in de harde werkelijkheid geweest. Hoe kon het anders met Jupiter, Saturnus en Pluto in Steenbok? Zulke alerts moet ik gewoon op de koop toenemen, die horen kennelijk bij de tijd, net als het verdwijnen van de lokale bank, Laura Ashley, en andere bedreigde winkel soorten zoals de Hema (bedreigd maar gelukkig gered). Welkom in de echte nieuwe wereld – denk ik dan. Jeetje. Reality bites!

Deze komende week staat Neptunus vierkant met de Zon en op zondag vierkant met Mercurius, allebei in Boogschutter. Boogschutter is van de grote visie, ’the grand plan’, en is toekomst gericht. Echter…. De duivel zit in het detail… Boogschutter en Neptunus zijn allebei beweegelijke tekens – en met de Zon driehoek Mars in Ram en conjunct de Zuidknoop op vrijdag – is er haast en rusteloosheid van geest. Het is daarom belangrijk om rust momenten te creĆ«ren, de tijd te nemen om bij de kleine dingen stil te staan. We hebben al alles wat we nodig hebben. Boogschutter is genereus van geest en Neptunus ook. Het is een week om iets voor een ander doen en om ons zelf wellicht te vergeten.Ā  In ieder geval … als je iets moet ondertekenen, of een belangrijke beslissing moet nemen, handel niet in haast. Er zit nog een eclips op de loer – een totale zonsverduistering op 14 december in 24 Boogschutter.

Heb je een astro-advies nodig? Schroom niet om mij te mailen voor informatie over mijn diensten: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een super fijne week.Ā  Liz

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Neptunus vierkant Zon en Mercurius: Rusteloosheid van Geest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *