Jupiter en Saturnus in Anaretic / Kritische Graden: Haastige spoed…

Op de dag van een totale zonsverduistering op de zuidknoop in Boogschutter, wordt het duidelijk dat er – waarschijnlijk vanaf vanavod – een tweede lockdown komt. Een verrassing is dit natuurlijk niet. De noordknoop is in Tweeling, een teken dat o.a. met handel, koop en verkoop, winkelen, en drukke winkelstraten te maken heeft – en die staat aan de andere kant van de Boogschutter as. Dit is de Tweeling kant van het verhaal. Een eclips gekoppeld aan de nieuwe maatregelen – drukt het idee (Tweeling) van gezellig samen (Jupiter, eclips heer in geen franje Steenbok) helemaal uit de kerst. Eclipsen zijn net een soort breuklijn die energie storend zijn. Al was het voor iedereen glashelder dat deze Kerst geen vrolijk, onbezorgd feest zou worden, komt deze klap bij heel veel mensen toch heel hard aan.

Zijn er licht puntjes? Op dinsdag komt Venus in Boogschutter te staan. Venus in Boogschutter is vriendelijk en gezellig,  opzoek naar een partner met wie zij avonturen kan beleven. Vrijheid en de ruimte  hebben om te experimenteren is belangrijk. Lol trappen, samen iets ondernemen, maar ook omringd door vrienden willen zijn. Een wijntje drinken. Samen lachen. Grapjes uithalen. Onafhankelijk willen zijn. Venus heeft ook met geld, rijkdom en ons schat te maken  en in Boogschutter kan zij impulsief zijn. Het online winkelen zal ongetwijfeld weer in de lift staan en nieuwe hoogtepunten beleven ! Evenals het online daten !

Jupiter en Saturnus staan allebei nog altijd in anarectic graden – d.w.z. in de laatste graad van het teken Steenbok. Zulke planeten zijn enerzijds totaal uitgespeeld – maar anderzijds is er een gevoel van haast, dit of dat moet heel snel gebeuren omdat de verhuis datum nu wel heel dichtbij is. Dit gevoel van haast zien we heel goed in de Brexit onderhandeling. Ineens moet alles gebeuren ! Laatste minuut. Urgent. Denk eraan: haastige spoed is zelden goed  ! Daarnaast zitten we ook nog in eclips seizoen. Als Brit hou ik mijn hart vast.

Op donderdag maakt Saturnus de definitieve overstap van Steenbok naar Waterman.Saturnus voelt zich helemaal op z’n gemak in Waterman. Dit komt doordat Saturnus bij de zgn. ‘diurnal sect’ hoort en Waterman zelf een diurnal teken is. Dus… neem het van mij aan, als hij de kans krijgt – kan Saturnus in Waterman zich van z’n sterke ‘do good’ kant laten zien. Echter, het staat wel vast dat Saturnus veel weerstand zal ontmoeten in 2021. Waarom? Omdat hij drie maal haaks op Uranus zal staan.  Zie hier dit oude stuk over deze stand van Saturnus.

Memories of Christmas Past .. Baubles display Nijmegen

Saturnus in Waterman is opzoek naar gelijkgestemden en hij heeft daar niet lang op te wachten. Op zaterdag maakt  Jupiter de overstap van Steenbok naar Waterman. Volgende week maandag, op de 21 december, de dag van de winter solstice staan deze twee planeten conjunct in de eerste graad van de Waterman. Dit is een twee-eenheids moment – prachtig.  Samen zijn we sterker. Community. Onderzoek. Technologische ontwikkelingen. Crowd funding. Nieuwe impulsen. Snelle ontwikkelingen binnen de maatschappij.

De zgn. Steenbok ingres (de winter solstice) van de Zon is altijd belangrijk – echter dat Jupiter/Saturnus een twintig jaar cyclus beginnen juist op dit moment – dat is heel bijzonder. De conjucties van Jupiter/Saturnus vinden weliswaar plaats elke 20 jaar, maar zijn zijn een onderdeel van een van een veel grotere cyclus, een van 240 jaar (conjuncties in hetzelfde element) en een +/_ 960 jaar (conjunctie door alle vier de elementen) Vanaf nu tot de eerste conjunctie in het water element, Schorpioen in 2159 vallen de conjuncties alleen in lucht tekens. Er volgen dan twee meer lucht conjuncties in Tweeling in 2179 en in Waterman in 2199 eer de definitieve overgang naar water wordt gemaakt in 2219 met wederom een conjunctie van Jupiter/Saturnus in Schorpioen. De lengte van de totale cyclus benadrukt enerzijds dat de conjuncties te maken hebben met lange termijn ontwikkelingen hier op aarde, echter de twintig jaarige cyclus benadrukt ons eigen rol daarin. We zijn NU op het wereld toneel. Kijk waar deze conjunctie in jouw eigen horoscoop valt – want dit gebied treed nu naar de voorgrond. Op dit gebied ga je veel leren, over je zelf maar ook over anderen. Hier zullen er veranderingen optreden – die de eigen ontwikkeling en zelf bewustijn bevorderen.

Ik wens jullie een hele fijne week.

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Jupiter en Saturnus in Anaretic / Kritische Graden: Haastige spoed…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *