Winterzonnewende 2020: Cosmic Intelligence Agency Live Event

Gisteren was de langste nacht van het jaar. Vandaag keert het licht symbolisch terug. Rond de jaarlijkse zonnewendes en equinoxen, onderwerpt de aarde zich aan universele wetten   – want als zij deze wetten niet zou honoreren, dan zou zij uit haar baan vliegen!!  De nul graden van de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok zeggen dus iets heel fundamenteels over de dynamische relatie tussen de Zon (bewustzijn) en de Aarde (het lichaam, het kunnen waarnemen, m.a.w. de belichaamde geest): deze graden worden niet voor niets aangeduid als ‘de wereld as’ of ‘axis of the world’. Vanochtend .. om 11,02 … komt de Zon in Steenbok te staan en we vieren de terugkeer van het licht.

Heel bijzonder aan deze winterzonnewende is het feit dat er op dezelfde dag, een Jupiter/Saturnus conjunctie in 0 graden 29 minuten Waterman plaatsvindt. De Jupiter/Saturnus conjuncties vinden weliswaar plaats elke 20 jaar, maar zijn zijn een onderdeel van een van een veel grotere cyclus, een van 240 jaar (conjuncties in hetzelfde element) en een +/_ 960 jaar (conjunctie door alle vier de elementen) Vanaf nu tot de eerste conjunctie in het water element, Schorpioen in 2159 vallen de conjuncties alleen in lucht tekens. Er volgen dan twee meer lucht conjuncties in Tweeling in 2179 en in Waterman in 2199 eer de definitieve overgang naar water wordt gemaakt in 2219 met wederom een conjunctie van Jupiter/Saturnus in Schorpioen. De lengte van de totale cyclus benadrukt enerzijds dat de conjuncties te maken hebben met lange termijn ontwikkelingen hier op aarde, echter de twintig jaarige cyclus benadrukt ons eigen rol daarin. We zijn NU op het wereld toneel. Kijk waar deze conjunctie in jouw eigen horoscoop valt – want dit gebied treed nu naar de voorgrond. Op dit gebied ga je veel leren, over je zelf maar ook over anderen. Hier zullen er veranderingen optreden – die de eigen ontwikkeling en zelf bewustijn bevorderen. Schrijf een intentie op. Wat wil je achter je laten ? Welk nieuw idee wordt geboren? Lucht beweegt, ideeën kunnen ons bewegen, wat bezielt jou eigenlijk ?

Dit is een heel belangrijke gebeurtenis en vanzelfsprekend ga ik in mijn vlog hier dieper op in. Als je naar mijn vlog kijkt, dan weet je dan ik vanmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur (onze tijd) een van de ‘hosts’ of ‘virtueel gastvrouw’  ben van Cosmic Intelligence Agency’s global Solstice Special Event. De event is gratis, en live to volgen op Facebook of je kunt je registreren via email. Een week geleden was deze event niet in de planning – anders had ik het zeker eerder genoemd. ‘Come join me, Laura Boomer-Trent, and Faye Blake via de Cosmic Intelligence Agency of Facebook.

Fijne dagen allemaal… Liz virtual Christmas hugs xxx

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Winterzonnewende 2020: Cosmic Intelligence Agency Live Event

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *