Zon conjunct Pluto: Hoe diep durf jij te gaan?

Het Astro weer … een week vooruit

Maandag 11 januari: Mercurius conjunct Jupiter in Waterman.
Met Neptunus haaks op de Noordknoop in Tweeling en de Zuidknoop in Boogschutter – is de Mercurius/Jupiter conjunctie een zeer nuttig aspect. Het geeft helderheid van geest. De ware Waterman laat niet gauw iemand iets op de mouw spelden. Als we het willen, kunnen we door de bomen het bos zien.

Dinsdag 11 januari: Mercurius vierkant Uranus; Venus vierkant Chiron
Let op je woorden want die hebben power. Een bericht horen die de haren recht over eind doen staan? Of wil je een ander doen schrikken? Waarom? Venus is een belangrijke planeet. Liefde heeft ook power.
Venus met Chiron: De pijn van het gemis is de manier waarop je hart je vertelt dat de liefde er nog is.

Woensdag 12 januari: De Nieuwe Maan in Steenbok; Mars vierkant Saturnus
Een stevige Nieuwe Maan die met Pluto conjunct staat. De graad waarin de conjunctie valt, weerspiegelt de conjunctie van Saturnus/Pluto vorig jaar. In feite rond deze maan het proces af, dat een jaar geleden begonnen is. De Nieuwe Maan is verder ongeaspecteerd. Dit is een zeer transformerende energie. Denk aan rups naar vlinder. Het oude valt nu echt weg .. Al is de nieuwe vorm nog niet zichtbaar, er is een zaad geplant. Voor meer inzicht in deze nieuwe maan, raad ik mijn recente ‘CIA transmission met Laura Boomer-Trent’. Samen gaan we dieper in op de thema’s en kijken ook naar de uitwerking van de nieuwe maan in de 12 huizen van de horoscoop.
Mars in Stier haaks op Saturnus?  Dit is een beetje te veel, het voelt echt als een overdosis vaste energie. Er voor iets gaan, koste wat het kost: prima maar leuk is echt wat anders. Hard in de aanpak. Doen gewoon. Je verantwoordelijkheid nemen. Een soort van bittere pil 🙁 Niet mopperen, slikken.

Donderdag: Venus driekhoek Uranus; Uranus direkt: Zon conjunct Pluto
Hoe diep durf jij te gaan? De Zon/Pluto combinatie laat de kracht van licht en schaduw zien. Ik denk spontaan aan de Tarot Kaart, de Hermit (de Kluizenaar) en het idee van antwoorden zoeken in je zelf. Een krachtige energie die de nieuwe maan bezegelt. Tja .. en dan nog Uranus direct en Venus driehoek Uranus!! What can I say? Verwacht het onverwachte?

Deze week eindigt met de eerste en enige vierkant tussen Jupiter in Waterman en Uranus in Stier. Jupiter in Waterman is vooruitdenkend en innovatief – Uranus in Stier is zowel radical als conservatief. Als vaste tekens met elkaar in de clinch zitten,  roepen ze veel spanning op. Wijken kan niet en daar ligt het grote probleem.  In het nieuws vorige week, zagen we de bestorming van het Congres in Washington. Een van de demonstranten – een sjamaan – was uitgedost in een pels muts met koehoorns. De Uranus in Stier vk Jupiter in Waterman energie manifest!

Lieve mensen, een hele fijne week.

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Zon conjunct Pluto: Hoe diep durf jij te gaan?

 1. Sonja zegt:

  Dank voor je fijne berichten Liz! Ik wens je een gelukkig en productief jaar! Ik lees
  Je berichten met veel interesse!

  Wie weet zien weekkaart dit jaar ergens?

  Hartegroet,

  Sonja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *