Mars conjunct Uranus: Wat is dat nou weer voor gekkigheid?

We zijn weliswaar met covid restricties opgezadeld, maar saai is het niet. In de afgelopen week is Mars vierkant Saturnus en Jupiter vierkant Uranus, en in die tijd is ook waanzinnig veel in gebeurd. De storming van het Capitol in Washington, de discussie rondom een avondklok in Nederland, de val van het derde kabinet Rutte, een demonstratie in Amsterdam gisteren. Jeetje, op z’n engels gezegd ‘never a dull moment’. Nu deze komende week volgt Mars conjunct Uranus (op woensdag de dag van de inauguratie van Joe Biden), Mars vierkant Jupiter (zaterdag) en Zon conjunct Saturnus (op zondag).

Veel planeten in de vaste tekens Stier en Waterman

Als op dinsdag de Zon in Waterman en op woensdag de Maan in Stier komen te staan, hebben we liefst zeven planeten in de vaste tekens. Dat is veel. Daarnaast staan alle planeten op een klontje, d.w.z., ze bevinden zich binnen een orb van 180 graden. De combinatie veel planeten in vaste tekens, en veel planeten relatief dicht op elkaar, staat objectiviteit in de weg. We zien enkel maar een deel van de werkelijkheid i.p.v. de ‘big picture’.

Hoe zou deze energie zich kunnen manifesteren?

Mensen houden zich vast aan hun eigen standpunt of mening. Het wordt moeilijker om dingen los te laten. Het idee van vast zitten. Stug zijn. Een samenwerking die niet soepel loopt, enz. enz.  Men denkt gauw ‘ik heb gelijk’. Mijn idee is beter dan jouw idee. De energie is niet zo gauw op compromis gericht eerder op het gelijk hebben en er tegen de argument van de ander ingaan. Het voelt bijna als het zoeken naar verschillen om er juist tegen in te gaan.
Vanzelfsprekend heeft deze planetaire cocktail ook een positieve kant. Het geeft focus. We worden niet makkelijk afgeleid. En zeker met Mars in Stier vierkant Jupiter op zaterdag, kunnen we alles op alles zetten om onze ambities, onze doelen, te realiseren. Mars vierkant Jupiter is enorm gemotiveerd maar kan ook makkelijk over grenzen heen gaan. Het wordt gauw ’te veel’. Te veel agressie, te veel willen pushen, te veel seks, te veel punt uit.

Wat de planeten in de Waterman betreft…

De volgorde van de planeten in Waterman is: Zon, Saturnus, Jupiter en dan Mercurius. Mercurius is als het ware, up front. Okay… rondom de Volle Maan in Leeuw – op 30 januari, Mercurius stations en gaat in Waterman retrograde lopen. Mercurius duikt diep – en gaat ver genoeg terug in teken dat hij in totaal drie keer een harmonieuze (120 graden) aspect met de Noordknoop in Tweeling maakt. De eerste van de drie, vindt deze week op dinsdag plaats. Mercurius in Waterman is helder van geest, en laat zich niet zomaar iets op de mouw spelden. Hij is wetenschappelijk, kritisch en doortastend. Ik denk dat we moeite moeten doen om achter de waarheid te komen, of om het grotere geheel te zien. De Noorknoop in Tweeling wijst naar groei door intelligent debat.

Openstellen in plaats van afsluiten. Doorvragen. Eigen onderzoek doen. Op zoek gaan naar het ruimere perspectief. ‘We need to search for the higher ground.’

Hardnekkig vasthouden aan een mening en standpunt, kan juist nu stress en weerstand oproepen. Het kan echt voor problemen in relaties zorgen. Probeer dus begrip voor de ander op te brengen en veer mee. Zodoende is er meer flow in het gesprek en is de kans dan ook groter dat er wederzijds begrijp kan onstaan. Ik hoef niet met alles wat je zegt eens te zijn – maar ik kan je wel later uitpraten. Wellicht kunnen we elkaar dan ook een beetje begrijpen, en zodoende een glimp vangen van het grotere geheel.

En natuurlijk er is veel aandacht voor de week in mijn wekelijkse YouTube vlog.

Fijne week allemaal… Hartelijks… Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Mars conjunct Uranus: Wat is dat nou weer voor gekkigheid?

  1. Pingback: Zon vierkant Uranus, strijden voor een hoger doel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *