Zon vierkant Uranus, strijden voor een hoger doel?

Het kosmische weerbericht…

Gisteren ochtend, zag ik een uiting van geweld uit de eerste hand. Ik liep met mijn hond naar huis, toen ineens twee kraaien, een derde kraai aanvielen. Ze vielen uit de lucht, en kwamen op het fietspad terecht, een heftige aanval volgde. Ik stapte er op af en joeg de twee aanvallers weg, maar enkele minuten later herhaalde de tafreel zich aan de overkant van de straat.  Uiteindelijk, deed ik mijn jas uit en gooide hem over de vogel en ik nam het arme beest mee naar huis. Na twee minuten op mijn balkon, vloog de kraai weg.  Geweld is afschuwelijk om te zien en ik schrok echt enorm van deze uiting van agressie. En toch is geweld een alledaagse verschijnsel. De mens is aan de natuur verbonden en de mens heeft ook een destructieve kant.

Dali – Shirley Temple

In de aanloop naar de eerste Saturnus/Uranus vierkant die op 14 februari plaatsvindt, loopt de maatschappelijke spanning op. Gisteren keek ik naar een verontrustende opname van de mobiele eenheid in aktie tegen demonstranten op het Museumplein in Amsterdam. De demo was illegaal, en de confrontatie heftig. Zulk gedrag past bij het kosmische weer: Mars (de politie) en Uranus (de oproerkraaiers) vinden elkaar in een uiting van geweld. Bovendien, stond Jupiter haaks op Mars/Uranus gisteren, en die voerde de spanning op. De situatie in de stad deed mij ook denken aan Trump zijn aanhangers, en hun overtuiging dat ze voor ‘een hogere doel’ strijden, en dat je radicale dingen mogen doen om anderen de ogen te openen. In mijn blog van vorige week, schreef ik:

Mensen houden zich vast aan hun eigen standpunt of mening. Het wordt moeilijker om dingen los te laten. Het idee van vast zitten. Stug zijn. Een samenwerking die niet soepel loopt, enz. enz.  Men denkt gauw ‘ik heb gelijk’. Mijn idee is beter dan jouw idee. De energie is niet zo gauw op compromis gericht eerder op het gelijk hebben en er tegen de argument van de ander ingaan. Het voelt bijna als het zoeken naar verschillen om er juist tegen in te gaan.

Mijn persoonlijke overtuiging, is dat het op dit moment belangrijk is om soepel te blijven, letterlijk en figuurlijk.  Bij de volle Maan in Leeuw op donderdag, staan er liefst zeven van de tien planeten in de vaste tekens. De planeten stapelen zich op. Deze Volle Maan, heet de Queen’s Moon en wellicht willen we meer aandacht en waardering van anderen. Er is daar niets mis mee, maar we moeten die aandacht wel oprecht verdienen. We mogen niets afdwingen of forceren. De Maan in Leeuw staat haaks op Mars/Uranus en ons geduld kan op de proef worden gesteld. Tel tot tien. Zie dit als een kans ook om te leren hoe je met innerlijke spanning, of met disruptieve energie van anderen om moet gaan. Zie het als een uitnodiging om met de flow, in plaats van tegen de flow in te gaan.

Op dinsdag staat de Zon in Waterman haaks op Uranus en op vrijdag conjunct met Jupiter. Op zaterdag gaat Mercurius in Waterman retrograde lopen. Als we op dit moment onze aandacht op een specifieke taak kunnen richten, kunnen we bate bij deze energie hebben. Mercurius retrograde betekent o.a. aandacht hebben voor het innerlijke leven, en voor het gedachten proces. Het is een goede tijd om essentieel werk te verrichten en geen tijd voor het verspillen van onze energie.

Wie wil kan nu zowel de eigen focus als de concentratie echt verbeteren. De tijd voor onderhandelen komt later.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Zon vierkant Uranus, strijden voor een hoger doel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *