Deze week in het kort

Deze week … Echt in het kort

De planeten worden zo langzamerhand verdeeld onder de vaste tekens. Op dinsdag maakt Venus de overstap naar Waterman, waar op dit moment de Zon, Saturnus, Jupiter en Mercurius (retrograde tot 21 feb) zich al bevinden. Mars en Uranus zijn in vaste teken Stier. Dit betekent dat zeven van de tien planeten in vaste tekens zitten, de enige uitzonderingen zijn Pluto in Steenbok en Neptunus in Vissen. Echter, de Maan is de enige planeet die zich buiten de bundle kan verplaatsen. Trouwens, wat een enorm gespannen aanloop tot de Volle Maan in Leeuw vorige week!!! BAF!

Dus mensen … we zitten vast. Dat is gewoon zo. Het enige vrijheid die we hebben, is vrijheid van geest. De Maan in Schorpioen vanaf woensdag, legt alleen meer druk op de ketel. De emotionele en geestelijke gezondheid van velen loopt achteruit. Mensen vragen zich dan ook terecht af, ‘wanneer komt er hier een einde aan?’.

Liz drawing the Emperor

Als astroloog, denk ik dat er in ieder geval in de late lente – zeg maar vanaf eind maart – als Mars in Tweeling komt te staan – wat meer bewegingsvrijheid komt. Daarnaast in de Lente, zijn de dagen wat langer, er is gewoon meer licht. Licht heeft zo’n enorme invloed op de geest. De Volle Maan einde maart, met zo’n grote driehoek in lucht, vind ik ook ruimte scheppend. Daarnaast  vanaf 13 mei komt Jupiter even in Vissen te staan. Dat vind ik een halleluja moment. Hij blijft er niet lange – 5 weken of iets dergelijks – maar desalniettemin, een licht aan het einde van de tunnel moment.

Echter voor nu …
Nu staat er niets anders op dan voortploeteren. Doe je best om er echt wat van te maken. Doe iets kunstzinnigs. Tekenen of schilderen helpt echt. Daarnaast kom in beweging. Ik maak de laatste tijd van die heerlijke wandelingen – alleen met mijn hond – maar ook met individuele vrienden. Er komen dan zulke leuke gesprekken op gang. Niet vergeten dat Waterman is ook  nauw gebonden met de natuur.  Hoe we deze maatschappelijke crisis doorstaan, heeft denk ik, veel te maken met hoe we het met ons zelf hebben. Vinden we ons zelf gezellig of niet ?

Stay safe. Fijne week. Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *