Prachtige Nieuwe Maan in Waterman

Het wordt een prachtige Nieuw Maan op donderdag. De energie doet mij denken aan de ophoping van planeten in Waterman in 1962.

In 1962 vond er een totale zonsverduistering plaats die heel veel aandacht trok wegens het feit dat de zeven traditionele planeten in Waterman waren (Zo, Mo, Me, Ve, Ma, Ju, en Sa). Dat is echt een pakket. Hier begint eigenlijk de grote hippie belangstelling voor het Waterman tijdperk. In januari 1962, met Saturn, Jupiter en Mercurius in Waterman was er een mislukte Amerikaanse ruimte missie naar de Maan (de Ranger 3). Waterman – en zeker Jupiter en Saturnus in Waterman, hebben een verband met technologie – en met luchtvaart en de ruimte (d.w.z. Space Travel). Het spannende is, zodra we dingen kunnen ontstijgen, krijgen we een heel ander uitzicht. (bi-wiel planeten in Waterman 1962/2021)

De ruimte race, leidde uiteindelijk tot de Apollo 8 missie naar de Maan. Op 25 dec 1968, zagen we voor het eerst onze eigen planeet vanuit de ruimte. Een van de astronauten, William Anders zei ‘We set out to explore the Moon and instead discovered the Earth’.

Waterman is een van de weinig menselijke figuren in de dierenriem. Het lichaamsdeel dat erbij hoort, zijn de enkels. In de prehistorie van de mens, heeft de enkels ons het vermogen gegeven om recht op te staan en vooruit te lopen. Dit was een enorme evolutionaire sprong. Toen we rechtop konden lopen, waren onze handen bevrijd en konden we nieuwe vaardigheden leren. Onze hersenen maakten ook een sprong.

Toen we voor het eerste in de menselijke geschiedenis onze aarde vanuit de lucht zagen, groeide ons bewustzijn over onze eigen planeet. In de daarop volgende jaren is o.a. de gaia theorie geboren. We zagen moeder aarde in al haar kwetsbaarheid, als een planeet die bescherming en respect nodig heeft. Zoals de Amerikaans opperhoofd, Chief Seattle dat verwoordde ‘De Aarde behoort ons niet toe, Wij behoren tot de Aarde’.

De Nieuwe Maan op donderdag nodigt ons uit om ons eigen leven vanuit de ruimte te zien zodat we een nieuw perspectief kunnen krijgen. Welke intenties gaan we maken? Waterman gaat over onze rol in de groep en wat we voor anderen kunnen betekenen? We kunnen ons afvragen wat echt belangrijk is ? Hoe willen we herinnerd worden? Waar zijn we tot nu toe bezig? Als we ons leven kunnen ontstijgen en dat vanuit de ruimte kunnen zien, krijgen we een veel ruime blik.

In het kort: maandag Zon conj. Mercurius; op donderdag Mercurius driehoek de Noordknoop, Venus conj. Jupiter en de Nieuwe Maan; op zondag Mercurius retrograde conjunct Jupiter. Dit is de tweede van de drie conjuncties – de eerste was op 11 januari, en de laatste valt op 5 maart. Mercurius/Jupiter = grote lessen, diepe inzicht, wijsheid en begrip. Het is wonderlijk stil op dit moment. De stad is ‘chilled out’ letterlijk en figuurlijk. Mooi moment voor (zelf) reflectie, denk ik.

Ik wens jullie een hele fijne week. Liz

 

 

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *