Saturnus vierkant Uranus: Twee belangrijke vragen..

De week begint met de Maan in het energieke vuurteken Ram, en wat voelt het fijn om wat vuur in de lucht te hebben. Daarnaast komt de Zon op donderdag in Vissen te staan en dat geeft ons ook wat ruimte. Vissen is beweegelijk en de kwik gaat omhoog. Lente komt als het ware, een stap dichterbij.

De laatste weken zijn gedomineerd door een overvloed van planeten in de vaste tekens, en de doorlopende conflikt tussen twee van de meest wilskrachtige tekens, Stier en Waterman blijft de sfeer enigszins bepalen. De wrijving tussen aarde en lucht, Stier en Waterman blijft – omdat de vierkant tussen Uranus en Saturnus, dit hele jaar kleurt. De eerste ontmoeting tussen deze planeten vindt woensdag plaats, en zodoende worden ook een aantal persoonlijke thema’s of levensvragen aangestipt. Dit jaar, zijn er in ieder geval twee belangrijke vragen die we aan ons zelf kunnen stellen, eentje hoort bij Saturnus en de andere bij Uranus.

Waar ben je bang voor? En wat zou je aan je leven willen veranderen ?
En we hoeven niet direkt met antwoorden te komen, want dit spanningsaspect herhaalt zich.

De horoscoop voor de eerste Saturnus/Uranus vierkant: Het valt op dat de Zon in een anaretic graad staat – d.w.z. in de laatste minuten van een teken (in dit geval Waterman). Dit is interessant, omdat in de horoscoop voor de laatste van de drie vierkanten, Jupiter in 29 graden plus Waterman staat. Waar zijn we klaar mee? Anaretic graden zijn opruim plekken, plekken van instabiliteit en overgang. We hebben als het ware een voet al in een andere wereld.

 

Iets mer over Saturnus/Uranus mundane willen weten? Kijk naar mij vlog jaaroverzicht. 

2e vierkant:
15 juni 2021, met de Zon en Mercurius (retrograde) in Tweeling en Jupiter in Vissen. De energie rondom dit aspect voelt wat losse en optimistisch

3e vierkant
24 december 2021, met Zon in Steenbok, Venus conj Pluto in Steenbok, en Mercurius deze keer direkt driehoek Uranus.  Veranderingen worden verankerd? Het nieuwe normaal wordt gewoon normaal? Ik denk ‘halleluja’. Jupiter straks echt in Vissen. Het vertrouwen keert eindelijk terug.

Dus …
Alle drie de vierkanten vallen tussen 8 and 12 graden van Waterman en Stier. Als je persoonlijke planeten in deze graden van de vaste tekens hebt, dan ben je – wat de energie betreft – in de ‘zone’. Wellicht moet je minder strak met regels omgaan en je zelf meer ruimte geven? Misschien is de tijd rijp om te durven uit je comfort zone te komen?
Daar tegenover staat dat niet iedereen om veranderingen zit te wachten, zeker niet als ze niet vanuit het zelf komen. Saturnus kan behoorlijk wat onzekerheid en angst oproepen. Dit is een complexe vierkant met name omdat Uranus in een conservatief teken staat en Saturnus in zijn allerliefste teken Waterman. Maar … Hoe dan ook  ‘change is in the air’, en wat dat betreft is spanning een fantastische motor: CHANGE WE MUST !

Verder deze week. Op zaterdag kunnen intieme relaties onder druk staan. Venus in Waterman zoekt ruimte,  onafhankelijkheid, een broeder/zuster relatie –  Mars in Stier is verliefd en wil meer. Het kan gebeuren. Belangen liggen niet op een lijn. Ik mag niet hebben wat mijn hart begeert. Indien alles mislukt ? Kijken naar ‘First Dates’ 🙂

Op zondag gaat Mercurius direkt. Heb je d’r genoeg over nagedacht? Goed zo.

Lieve mensen, ik wens jullie een hele fijne week… Liz

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Saturnus vierkant Uranus: Twee belangrijke vragen..

  1. Anne zegt:

    Zo goed, diep en duidelijk, kan ik wat mee, dank je wel Liz!
    Geniet altijd erg van je inzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *