Over levenslessen: Jupiter driehoek de Noordknoop

Week Overzicht: 22 februari 2021

De noordknoop heeft o.a. te maken met ontwikkelingen die de persoonlijke groei bevorderen. Met Mercurius direct, en Jupiter driehoek de noordknoop in Tweeling deze week, valt er best wat te leren: we worden wijzer. Wat de planeten betreft, gaat om een sterke lucht bezetting. Lucht dat wil zeggen, objectiviteit, rationaliteit, perspectief, het vermogen om een ‘birds eye view’ van situaties te kunnen nemen. Het persoonlijke niveau ontstijgen om met andere ogen een situatie te zien, werkt relativerend. De knopen as heeft ook met mensen te maken, bijvoorbeeld ontmoetingen met mensen die ons leven een nieuwe draai kunnen geven. 

Op maandag maakt de Maan in Kreeft een harmonieuze, vertrouwen wekkende verbinding met de Zon en vervolgens op dinsdag eentje met Neptunus. Neptunus verhoogt de sensitiviteit van de Maan waardoor zij zich kwetsbaar kan voelen.  Op woensdag is de Maan sextiel Mars en opposiet Pluto. Mars brengt de aktieve kant van de emoties naar buiten – en met Pluto in beeld, kunnen die emoties ook sterk op komen borrelen. Aktief bezig zijn – ga lekker joggen, wandelen. En vooral… met de Maan in Kreeft, onder de mensen blijven. 

Donderdag is een drukke dag. Maan in Leeuw vk Uranus in Stier, Mars in Stier driehoek Pluto, vervolgens maakt Venus haar ingres in Vissen, de Zon maakt een sextiel vanuit Vissen naar Uranus in Stier – en als laatste – maakt Jupiter zijn driehoek met de Noordknoop in Tweeling. Maan vk Uranus spreekt boekdelen over de noodzaak om op een andere manier met gevoelens en emoties om te gaan. De Maan speelt in op de eerste van de drie Saturnus/Uranus vierkanten  – en benadrukt het thema van dit jaar ‘de noodzakelijke verandering’. Met Mars in Stier – het teken waar de Maan verhoogd staat – is de tijd rijp om te kijken naar vastgeroeste patronen. Stier is een vast teken, en Mars is vernietigd hier. Mars in Stier kan lang blijven hangen in gedrag dat de eigen emoties (boosheid, verdriet, enz.) regelt of onderdrukt. Met heel af en toe een woede uitbarsting, lijkt het vermijdingsgedrag goed te werken, maar niet heus. Nu nodigt Pluto Mars uit om dieper naar de verstopte emoties te kijken en het negatief gedrag te hervalueren.

Venus in Vissen is de romantische ziel. In de liefde, is dit de fase van de roze bril. Venus is verhoogt in dit sensitief en meegaand teken. Vanochtend toen ik door het park liep, hoorde ik de vogels om me heen zo mooi zingen, ‘love is in the air’.  Dat meen ik.

Zon sextiel Uranus schept ruimte en biedt originele oplossingen. Het is een kansrijke sextiel – en dat het op de dag van Jupiter driehoek de Noordknoop valt, is ook niet mis.  

De week eindigt onder een behoorlijke pak aarde 🙂 De Volle Maan in dienstbare Maagd op zaterdag, is ook op zelfverbetering gericht. Maagd wil het goed doen, of beter doen, of het liefst volmaakt. Vissen is daar wat makkelijker in. De volle maan wordt gevolgd door een grote aarde driehoek op zondag: Maan in Maagd, Mars in Stier, en Pluto in de Steenbok. Je kunt veel doen op zo’n dag. Lastige klussen. De tuin lente klaar maken. Zwaar werk mag ook. Mars in Stier is ijzer sterk. 

Ik wens jullie een hele fijne week. Liz 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *