Nieuwe Maan conjunct Neptunus: de wonderen zijn de wereld niet uit

Voor wie openstaat … een door Neptunus geinspireerde week.
De Zon (donderdag), Maan (zaterdag) en Venus (zondag) staan conjunct Neptunus en op zaterdag is er ook een zachte Nieuwe Maan in Vissen. Neptunus is zowel de droom en de fantasie als de ontgoocheling, de mysterie van een religieuze of transcendentale ervaring, maar ook de door drink of drugs geïnduceerde roes. Neptunus wil ons doen wonderen, wil ons doen beseffen dat er echt ‘veel meer onder de Zon is dan we weten’. Neptunus ontstijgt het verstand en brengt ons in uiterste staat van vervoering. Onder de hoede van Neptunus kunnen er nieuwe werelden voor ons opengaan, we mogen een blik worpen op de wonderen van de diepe oceaan – maar op de rotsen in diezelfde oceaan zingen de sirenes heel zachtjes naar ons toe, met alle gevaren van dien.

386 Leviathan Photos - Free & Royalty-Free Stock Photos from Dreamstime Deze prachtige Nieuwe Maan is ook de ‘dreamers Moon’ genoemd. Ook hier dus een uitnodiging om het leven van uit een andere invalshoek te benaderen. De vraag is, waar valt deze Nieuwe Maan in jouw eigen horoscoop ?  Hoe sta je in relatie tot de affaires van dit huis? Welke nieuwe impulsen zouden er kunnen liggen als we de geest open kon gooien? Een Nieuwe Maan gaat natuurlijk over de intenties. De Nieuwe Maan valt op 11.22 in de ochtend en in 23º04 Vissen. Als het je lukt, neem de tijd om vrij te associeren – zonder oordeel – naar de zaken deze Nieuwe Maan in je eigen horoscoop naar voren haalt. Neem een vel papier en schrijf in een zogenaamde ‘stream of consciousness’  alles op wat je te binnen schiet. Niet denken gewoon een paar minuten ‘in de flow’ van de woorden komen. Mag ook losse woorden. Let it flow. Schrijf een gedicht, een gebed en spreek het hard op. De wonderen zijn de wereld niet uit. Schakel even de ratio uit en leg jezelf bloot aan jouw eigen creatieve verbeeldingskracht. Iets tekenen of schilderen mag natuurlijk ook.

Vandaag maandag… is het International Women’s Day. Een dag om stil te staan bij alles wat wij als vrouwen bereikt hebben, een dag om trots te zijn op onze moeders en oma’s. Maar het is ook een dag om stil te staan bij wat we nog moeten bereiken. Door de verplichte covid maatregelen, zitten veel meer vrouwen thuis en de cijfers laten zien dat  het geweld tegen vrouwen is toegenomen. De seksuele intimidatie van vrouwen en meisjes online neemt ook toe. Geweld tegen vrouwen is iets die mij echt tegen de borst stuit. Goed. Venus is verhoogd in Vissen op dit moment – en staat haaks op de knopen as: Noordknoop in Tweeling en Zuidknoop in Boogschutter. Nieuwe visies. Nieuwe stemmen.

“Voorwaarts en niet vergeten waaruit onze krachten bestaan … ..De Solidariteit’

Ik wens jullie een hele fijne week…. Liz

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Nieuwe Maan conjunct Neptunus: de wonderen zijn de wereld niet uit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *