Nederland Kiest: Mercurius in Vissen en de luxe van veel keuze

Gisteren (maandag) maakte Mercurius de overstap van Waterman naar Vissen. Mercurius heeft te maken met onze persoonlijke communicatie style: wat we interessant vinden; hoe we zeggen wat we zeggen; hoe we de dingen waarnemen. Vissen is een ‘soulful’ teken en in staat om indrukken en gevoelens op te vangen die normaal gesproken onder de radar zitten. Vissen voelt de stroom aan en anders dan Mercurius in de Waterman, is niet echt logisch eerder gevoelsmatig. Dus ..Mercurius in Vissen kan verassend uitpakken.

Morgen gaat Nederland naar de stembus.
Dit jaar 
doen er een na-oorlogse record aantal partijen mee aan de Tweede Kamer Verkiezingen: 37 partijen ! In andere opzichten is deze verkiezing ook niet echt met vorige verkiezingen te vergelijken. 2.4 mijloen mensen mochten per post stemmen – en kwetsbaren kunnen ook op 15 en 16 maart rustig naar de stemlokaal gaan. Toch is de horoscoop genomen voor het openen van de stembureaus op 17 maart op 07.30 – genomen lokatie Den Haag. Op de website van de rijksoverheid staat er ‘Vanaf 07.30 uur kan worden begonnen met het tellen van de stemmen die op 15 en 16 maart zijn uitgebracht. Ook de stemmen die per brief zijn uitgebracht voor 17 maart kunnen dan worden geteld, als deze al zijn voorgeopend door de briefstembureaus.’ Dus in vele opzichten, lijkt deze 17 maart 07.30 tijd – belangrijk. Interessante horoscoop.

Neem bijvoorbeeld de Maan in Stier net uit zijn conjunctie met Uranus – en haaks op Saturnus. Een conflikt tussen de conservatieve en het meer radikaal denkend volk. Omdat Nederland in zijn Saturnus terugkeer zit – speelt deze vierkant in op de lands horoscoop. Zeker de transiterende Saturnus/Uranus vk speelt in op de radix Saturnus van het land – welk de huidige maatschappelijke onrust mbt de strakke regels – goed weergeeft. Dit aspect loopt door het jaar heen.

De opiniepeilingen gaan er van uit dat Mark Rutte zijn plek houdt. De Maan is natuurlijk het volk – en op de dag v.d. verkiezingen zit de Noordknoop van Rutte in Stier stevig in de zadel. Toch vind ik het een onrustige horoscoop – zeg maar een niet stabiele of zelfs een wankele horoscoop. Alle planeten staan dicht op elkaar, met Mars en Pluto als de uiterste grenzen. Mars in Tweeling .. Pluto in de laatste stuk Steenbok. In de kruizen is het een gevecht tussen Vast en Beweegelijk.

Er zit geen vuur in de verkiezings horoscoop. Ik voel ook niet zo heel veel enthousiasme. Als de uitkomst lijkt al besloten .. dempt dat het enthousiame niet waar? Zelf vind ik dat een politicus niet te lang in de zadel mag blijven en tien jaar aan de macht maakt altijd kwetsbaar. Het toeslagen affaire heeft de PM overleefd maar goed … Mars in Tweeling…wat begint in de roddelpers .. gesprekken achter de rug.. kan uiteindelijk naar Pluto in Steenbok leiden … de afrekening. Mensen hunkeren naar een nieuwe visie en ander gezicht, a different voice vooral. Thatcher kreeg 11 jaar.

Deze week in mijn YouTube vlog, besteed ik veel aandacht aan Venus in Ram, Zon sextiel Pluto en Venus sextiel Pluto. Ik voel een nieuwe feminist golf opkomen. Jullie ook?

Een fijne week allemaal. Hartelijks, Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *