Zon, Venus, Chiron conjunctie in Ram…

Gisteren (21 maart) vierde ik de lente equinox,  een van de belangrijke keerpunten in het jaarcyclus, en een moment van grote betekenis in de relatie tussen, de zon (bewustzijn) de aarde (het lichamelijke) en de kosmos (de volle potentieel van het heelal). Mundaan astrologen gebruiken de horoscopen van de ingres van de Zon in de hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok), om de trends voor het komende drie maanden te zien. Dit jaar heb ik de lente equinox genomen om een voor mij belangrijke beslissing te nemen.  Ik leg dit ook uit in mijn YouTube vlog, maar deze uitleg is speciaal voor jullie.

Op 14 juli 2006 ben ik met mijn Nederlandstalige astrologie blog begonnen. In het begin schreef ik dagelijkse maar de laatste jaren is dat teruggebracht naar een blogpost per week. Ik heb besloten om een tijdelijke ’time-out’ te nemen van het bloggen en het vloggen. Pluto is in januari begonnen met zijn transit over mijn radix Zon – en dit lijkt mij een geschikt moment om de boel stil te leggen, zodat ik rustig kan kijken naar wat ik echt belangrijk vind. Vier jaar geleden haalde ik mijn Masters en ik ben begonnen met het herschrijven van mijn scriptie in boek formaat. Dit is een van de projecten waar ik graag meer tijd voor wil hebben. Ook de astrologie consulten leg ik tijdelijk stil. Een beslissing over hoe ik verder vorm aan mijn astrologie werk wil geven, neem ik in de periode vooraf aan de zomer equinox (d.w.z. op 21 juni). Op deze site is er al heel veel stof over astrologie te vinden. En in de woorden van Arnold ‘I’ll be back’ al is het wellicht in een ander formaat. Dank jullie wel voor alle steun over zo veel jaren.

Nu nog deze week …

Maandag staat Mars in handige, veelzijdige Tweeling in driehoek met Saturnus. We hebben een goed overzicht waardoor we ook veel  ‘klusjes’ op een snelle manier kunnen afronden. Mars in Tweeling is een ware duizendpoot.

Op dinsdag staat de Maan in Kreeft in oppositie met Pluto in Steenbok. Inmiddels zie ik deze opposotie als een maandelijks terugkerend ritueel. De Maan in haar eigen teken .. houdt vast aan herinneringen en de emoties (en body memories) zijn ook super sterk.  Pluto is een diepe reiniging: hij weet telkens weer de gevoelige snaar te raken! Wat fijn voor de Maan in Kreeft als Pluto in Waterman komt te staan.

Op woensdag is Mercurius haaks op Mars. Woorden als wapen! Zou echt kunnen. Er hangt een bepaalde prikkelbaarheid in de lucht. Let op je wat je zegt en hoe je het zegt, en laat je je niet op de kast jagen. Mercurius is ook donderdag in beeld van wegens zijn vierkant met de Noordknoop in Tweeling. Een grote ruzie kan de richting veranderen.

Op vrijdag staat de Zon conjunct met Venus in Ram op een van de zogenaamde Venus Star Points. Elke vier jaar staat Venus conjunct met de Zon op een van de volgende vijf punten – en zodoende krijgen we de bekende Venus Pentagram. Deze afbeelding komt van de website van de Cosmic Intelligence Agency, waar je ook meer informatie over de Venus Star kan vinden. 

Het is vier jaar geleden sinds Venus en de Zon conjunct in de Ram hebben gestaan, dus sta er even bij stil. Dit jaar staan de Zon en Venus ook conjunct met Chiron -waardoor er een mogelijk thema rondom de ‘healing power of love’ ontstaat. Venus is zogenaamd vernietigd in Ram, dat wil zeggen haar ‘gifts’ zijn minder Venusian. Venus in Ram is niet vredeslievend zoals Venus in Stier of Weegschaal, eerder sterk, uitgesproken en krachtig. Venus in Ram durft ruzie te maken . Wellicht is er ook een thema rondom boosheid, geweld tegen vrouwen, enz. Belangrijk in dit alles is, waar kan het mannelijke en het vrouwelijke elkaar ontmoeten, elkaar als het ware vinden? In de passie of in de ruzie? Liefde zegeviert denk ik dan. De conjunctie valt in 6 Ram. Waar valt de conjunctie in jouw geboorte horoscoop? Welke beelden en verbanden leg je zelf ? Welke images komen spontaan bij je op?

Zondag staat Mars conjunct de Noordknoop – neem de juiste aktie. Dit is tevens ook de dag van de Volle Maan in Weegschaal een teken dat in verband wordt gebracht met samenwerking, diplomatie, in balans brengen, en met relaties in het algemeen. De Zon in Ram is eerder een soloist. Ram wil liever geen oponthoud – lange onderhandelingen bijvoorbeeld, zeker als de resultaten uitblijven, vindt hij hinderlijk. Dan maar niet, denkt de Ram.

Terwijl beide tekens zogenaamde positief, mannelijke tekens zijn, is Weegschaal veel socialer ingesteld dan Ram. Toch kunnen deze twee tekens heel goed met elkaar omgaan, tenminste totdat ze ruzie hebben. Weegschaal heeft oog voor de consequenties van bepaalde handelingen. Hij wil akties kunnen overzien en denkt na. Te goed na misschien. Weegschalen kunnen twijfelaars zijn. Ram heeft daar helemaal geen boodschap aan. Hij wil het gewoon nu weten, klaar. Hij is ongeduldig. Schiet op, denkt de Ram.

Bij een oppositie, delen planeten dezelfde as. Ze hebben iets gemeen. In deze bepaalde combinatie, is de Zon ontzettend sterk. De Zon staat “verhoogd” in Ram. De Maan in Weegschaal daarentegen is wat onzeker. Het is daarom heel belangrijk in emotionele opzicht voor je eigen visie en inzichten uit te komen. Wordt niet overrompeld. Laat je niet uit het veld slaan. Neem de tijd die je nodig hebt om tot eigen inzicht te komen.

Lieve mensen… Voorlopig mijn laatste ‘Week Horoscoop”. But do keep an eye on this space 🙂

Lieve groet, Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Zon, Venus, Chiron conjunctie in Ram…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *