Astrologieblog Newsletter

Beste astrologieblog lezers,

Niet onverwachts, sluit ik een roerig jaar af. Hoe is jullie jaar geweest? Het mooie van het einde van een jaar is, dat het een ‘crossing’ markeert, het is het eind van een hoofdstuk en het begin van een nieuwe. De eeuwige slang bijt zich weer in zijn staart en de cirkel is -zoals we weten -rond. In deze donkere, stille mid-winter dagen kunnen we -wat ons innerlijke leven betreft -een lagje dieper gaan. Zelfreflectie leidt naar wijsheid en innerlijke rust.

Dit jaar, heeft de driemalige transit van Pluto over mijn natal Zon (laatste contact is op 24 december) heel wat aan het licht gebracht en al biedt zo’n transit groei mogelijkheden, dat gaat niet van zelf. Om de vruchten van Pluto te plukken – moet je door het stof gaan (vind ik). Over het algemeen vindt men veranderingen onplezierig: we weten wat we hebben maar niet wat we krijgen!Zoals jullie wellicht is opgevallen, ben ik in het afgelopen jaar veel minder actief geweest– zowel op mijn blog – als op YouTube. Ik post wel in de Astrologieblog Facebook groep – een levendige groep – waar ook andere astrologen hun inzichten binnen de groep delen. De ruimte die ik dit jaar voor mezelf heb genomen voelt heel fijn en heeft als onverwachte compensatie, dat mijn consult werk toegenomen is ! Voor mijn gevoel, gaan de gesprekken die ik nu met cliënten heb, ook dieper dan ooit. Ik krijg ook een ander soort cliënt met vragen die meer diepgang eisen. En natuurlijk, ploeter ik voort aan mijn boek (gebaseerd op mijn Masters dissertation) over Saturnus en hou de hoop levend dat het boek ooit het daglicht zal zien. Met Saturnus komt er vertraging na vertraging – wat m.i. geheel in de lijn der verwachtingen valt. Over tien jaar is het boek er … hoop ik 🙂 

Astrologisch gezien, verandert er in 2022 een hele hoop. De knopen as – verplaatst zich van Tweeling/Boogschutter naar Stier/Schorpioen waardoor de eclipsen in 2022 ook over een andere ‘as’ zullen vallen. Waar Tweeling/Boogschutter vaak tot een hoogoplopende conflict tussen ideeën en filosofieën heeft geleid (opgevoerd door die nog altijd lopende Saturnus/Uranus vierkant) gaat Stier/Schorpioen over onze waarden, wat is onze schat (Venus) en hoe ver willen we gaan om deze te verdedigen, of veilig te stellen (Mars).In 2022 komen ook meerdere planeten in contact met de laatste vijf graden van hun huidige teken. Pluto komt aan het einde van zijn rit in Steenbok (laatste 5 graden) Saturnus bereikt de 25 graad Waterman. Het is bijna tijd voor de ‘exit strategie’!Jupiter passeert de Ram punt drie keer in 2022 (de Ram punt d.w.z. 0 graden Ram – een graad die de zogenaamde wereld as triggert).

In april – hebben we de conjunctie van Jupiter met Neptunus in het teken Vissen. Dit is een ontmoeting van de oude heerser van het teken Vissen (Jupiter) met de moderne heerser (Neptunus). Het is een eenmalige ontmoeting, dus hierop moeten we goed voorbereid zijn. Het is – zeker voor ons persoonlijk – het ultieme meditatieve moment. Het is een moment ook vervuld met vergeving, begrip en sensitiviteit voor de behoeften van zelf maar ook van anderen. De conjunctie is exact op 12 april om 16.43 uur. Venus is op dat moment ook in haar exaltatie teken, Vissen. Prachtige energie om mee te werken.

Zoals elk jaar valt er altijd heel veel te nieuws te bekijken. Heb je zin om samen met mij – op 2022 vooruit te kijken? Ik nodig  jullie graag uit voor een Zoom lezing op zondag 9 januari – vanaf 11.00 tot 12.30. In de lezing  ga ik in op de hoogte punten van het nieuwe jaar, daarna zal er genoeg ruimte zijn voor vragen en ook voor onderlinge discussie. De lezing zal een lichte mundane kleur hebben, maar het is mijn bedoeling om te focussen op het individueel (micro) vlak. De kosten van meedoen aan deze middag bedragen 15euro en aanmelden gaat per email naar hathway77@hotmail.comIndien je de lezing niet bij kan wonen, krijg je uiteraard de link om de workshop op een ander moment te volgen. De link zal een aantal weken beschikbaar zijn. Als laatste wil ik jullie ook attenderen op mijn engelstalige site  www.lizhathwayastrology.nl en mijn engelstalige Facebook page – Liz Hathway Astrologer. Hier post ik ook.Lieve lezer … in deze bijna onwerkelijke tijden, wens ik jou en jouw familie een hele fijne, vredige en vooral een gezonde kerst, en vanzelfsprekend alleen veel goeds in 2022. Hartelijke groet,  Liz Hathway Astrologer

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Newsletter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *