De Kracht van Jupiter/Neptunus: Wijsheid, Dromen, Profetie

Mini-Workshop: De Magie van Jupiter/Neptunus

Het is haast niet te geloven maar over enkele weken zullen Jupiter en Neptunus met elkaar conjunct staan in Vissen. Vergis je niet, al staan Jupiter en Neptunus elk 13 jaar conjunct, dit is een zeldzame conjunctie, die sinds 17 maart 1856 niet is voorgekomen. Op 12 april 2022 is het zo ver. Binnenkort, staan de oude en de nieuwe heerser van het teken Vissen – samen in dit sensitieve, en meest met de psyche gebonden water teken. Ik zeg niet te geloven – met name omdat het nieuws nog altijd dermate door de energie van de Saturnus/Uranus vierkant gedomineerd is – dat de zachte, helder licht van Jupiter/Neptunus en Vissen bijna verloren gaat. We wandelen nu als het ware – door een donkere tunnel heen – terwijl we horen juist nu, voor het hogere open te staan. Natuurlijk, manifesteert de energie van Jupiter en Neptunus zich. Denk aan de arme zielen die Ukraine ontvluchten, en de enorme gastvrijheid die zij ontvangen -van vreemden voor vreemden. Echter van de blessings van Jupiter en Neptunus, zie ik momenteel weinig terug. En dit stoort mij. Als wij – als astrologen – alleen oog hebben voor het donkere – onglipt ons iets bijzonders – denk ik.

Het is korte dag – maar op zaterdag 9 april organiseer ik een viering van de Jupiter/Neptunus conjunctie. Dit wordt geen astro-lezing, in die zin, ga ik het niet over de mundane geschiedenis van Jupiter/Neptunus hebben, of over de gebeurtenissen die zich in het verleden onder deze conjunctie plaats gevonden hebben. Ik wil de focus leggen op de ”astro/magical” potentieel van de conjunctie. Jupiter is gebonden aan profetie, dromen, astrologie, het hogere. Neptunus heeft to maken met psi -aan parapsychologie en ervaringen die ons verstand te boven staan. Het Spiritism zoals we dat nu verstaan, is nauw gebonden met de ontdekking van Neptunus.

Het doel van deze middag, is om ons voor te bereiden op de exacte conjunctie op 12 april om 16.43. En wat een prachtige horoscoop. Alle planeten staan heel mooi voor – niets staat in vernietiging of is in val. Venus is tevens ook in Vissen. De horoscoop zelf is een soort van talisman. Waar valt deze conjunctie in jouw radix horoscoop? Wat wordt tot leven gewekt? Wat zijn onze ‘Prayers for the Future ?” en ‘What does our best future hold?” De energie van deze horoscoop kunnen we op verschillende periodes in het jaar ook weer tot leven wekken – als andere planeten inspelen op de graad van de conjunctie. Ik zal een aantal van deze periodes dan ook benoemen.

Kort geleden heb ik de afgebeelde ‘soul collage’ gemaakt. Ik ben in aanraking met ‘Soul Collage’ gekomen, tijdens een lunar jaar groep – geleid door de Canadese Kristen Roderick. Ik voelde me meteen met de techniek gebonden. Het idee van een ‘soul collage’ zelf, is afkomstig van Seena B. Frost. Door verschillende ‘active imagination’ workshops – waarin o.a. statues of beelden tot leven worden gewekt – zie ik veel potentieel in soul collage – ook voor astrologen. Tijdens mijn ontdekkings reis door deze collage – voelde ik me omringd door engelen, in verbinding met iets hoger dan het alledaagse. De wens was er ook om omringd door licht te zijn. Astro-magie als een vorm van verbinding maken met het anima mundi is een thema voor mij – waar ik me zeker sinds eind 1999 bezig houd. Zo heb ik de kans gepakt tijdens mijn Masters Study – de module ”magic and divination” o.l.v. Liz Greene en Crystal Addey te volgen en later na mijn masters, een zes week blok o.l.v. Jack Hunter – over ’the anthropology of magic and the paranormal’. Er is meer ’tussen hemel en aarde’. We worden door mysterie omringd. Dit weet ik.

In de middag zullen elementen uit mijn studie aan de orde komen, ik geef een korte inleiding over astro-magie, hoe we door middel van de creatieve imagination – een soul collage maken en hoe we door middel van de creatieve imagination – een soul collages tot leven kunnen wekken. Het doel is om erachter te kunnen komen wat deze conjunctie voor ons persoonlijk – kan betekenen.

Het gaat om een Zoom Meeting – om het bij elkaar zijn om deze conjunctie te vieren. De datum en tijd zijn astrologisch bepaald. We starten om 14.30 – onder een naderend Maan in Kreeft driehoek naar Jupiter en Neptunus. De middag eindigt om 16.30
De kosten van deelname bedragen 15.00 eu. Mocht je financieel in de problemen zitten – mail me. Opgaven kan d.m.v. een email naar: hathway77@hotmail.com
Je plek is definitief als het bedrag is overmaakt naar rekeningnummer: NL23ABNA0949614238, tnv Elizabeth Hathway, Amsterdam, onder vermelding van Jupiter/Neptunus

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Workshops. Bookmark de permalink.

3 Reacties op De Kracht van Jupiter/Neptunus: Wijsheid, Dromen, Profetie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *