Eclips Seizoen: De innerlijke tuin

Vandaag kiest Frankrijk tussen Marie le Pen en Emmanuel Macron. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wel een beetje nerveus van wordt. We zitten natuurlijk aan het begin van eclips seizoen waardoor de dingen vaak anders uit pakken dan verwacht. De opiniepeilers staan resoluut achter Macron … maar zoals we weten .. Trump kon ook niet winnen… en opiniepeilingen zijn onbetrouwbaar.

De eclips zelf valt op 30 april in de 11e graad van de Stier. In Amsterdam, valt deze eclips in het zesde huis terwijl de maansknopen vallen rondom de ascendant (zuidknoop) en descendant (noordknoop). Mercurius – net in Tweeling – is in nauwe conjunctie met de descendant. De horoscoop getrokken voor Den Haag is nagenoeg dezelfde.

Hoe ziet deze eclips eruit?

Mundaan gezien, vallen dieren (kleine dieren tot zo groot als een geit), ambtenaren, soldaten, de politie, kwetsbaarheid m.b.t. ziekte, mensen die op het land werken, onder dit huis. Volgens William Lilly valt ook graan onder huis zes, land arbeiders. Vakbonden vallen ook onder huis zes. Het onverwachte element dat altijd bij eclipsen partij speelt, wordt door de aanwezigheid van Uranus versterkt. Denk aan wilde stakingen of protesten. Mercurius op de descendant is luidkeels aanwezig in de eclips horoscoop. Graan zouden we wellicht ook als symbool kunnen nemen – voor de stijgende kosten voor het eten in het algemeen. Het zesde huis is ook een huis van routines – en de de kosten van boodschappen rijzen de pan uit. Vogelgriep en andere dierenziektes behoren ook tot de mogelijkheden, evenals vervuiling van, of problemen met water. Ik moet ineens denken aan microplastic (Neptunus in Vissen).

Eclipsen zetten dingen in beweging ā€“ en de uitkomst is meestal onvoorspelbaar – daarom raden astrologen mensen vaak aan geen grote beslissingen te nemen tijdens eclips seizoen. De eclips heer is Venus die momenteel verhoogd in Vissen staat. Deze beeldschone Venus loopt in op Jupiter in zijn eigen teken. Wat eclipsheren betreft, veel beter kan het niet worden. Even terugkomend naar de Franse verkiezingen, Marine le Pen (mooie vrouw om te zien- niet om te horen) heeft heel veel beloftes aan de kiezers gedaan- een soort vrouwelijke Sint Nick. Iedereen gaat financieel vooruit, zegt zij. Voelt een beetje als een verhoogde Venus toch? Met andere woorden, deze eclips benadrukt de moeilijke keuze die Franse kiezers maken vandaag. Frankrijk resoneert met de Jupiter/Neptunus cyclus – en Venus/Jupiter staan momenteel conjunct in Vissen ! Frankrijk staat in het hart van de Europese samenleving, speelt een enorme rol in de EU. Le Pen zou hier heel veel aan veranderen. Ik zie Le Pen als een soort Nigel Farage in vrouwenkleding. Een Neptuniaans figuur, met Venus vk Neptunus in de radix. Saturnus transiteert momenteel in oppositie met haar Venus en staat haaks op haar radix Neptunus (die tevens ook stationair in de radix staat). Er is een soort vaagheid rondom Le Pen. Een soort … niet echt weten wat je krijgt. (horoscopen hieronder – click op de chart voor een betere beeld).

Mars staat in emotioneel, snel te voet, Vissen van waar hij zich heel goed aan nieuwe omstandigheden aan kan passen. Mars staat in sextiel op de eclips – en geeft het Stier stel een planetaire schop onder de kont. Stier is zo relaxt – zeker met Venus/Jupiter zo sterk in beeld. De zon schijnt, de gras is groen, LIFE IS GOOD. AKTIE! Zoiets zal het worden šŸ™‚

De planeten blijven aan elkaar kleven. Op een klontje. Alles binnen plus/min 120 graden waardoor ons gezichtsveld niet breed is. We kunnen focussen op de dingen die moeten gebeuren. Met geduld aan een nieuwe routine werken en gezonde patronen opbouwen, al wetend dat goede dingen, tijd nodig hebben. Net als in de tuin, gaat de groei vanzelf, de natuur heeft zijn eigen tempo. We zijn momenteel door prachtige Venus/Jupiter energie omringd. Net als een hovenier, kunnen we nu onze eigen innerlijke tuin met liefde en aandacht verzorgen.

Astro groet … Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Eclips Seizoen: De innerlijke tuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *